Welten breidt directie uit om groeiambities te versnellen

10 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om zijn groeiambities te kunnen realiseren heeft opleider en detacheerder Welten Jasper Stultiens (COO) en Joost van Dijk (CMO) toegevoegd aan zijn directie. Het is de bedoeling dat de nieuwkomers – samen met CEO Chris Baelemans en het huidige team – de aankomende vier jaar de organisatie uitbouwen naar 1.000 plus externe professionals en een jaarlijkse bedrijfsomzet van €150 miljoen.

Welten noemt Stultiens een “ervaren business executive en verbeteraar van processen en organisaties”. De kersverse COO bekleedde de afgelopen 17 jaar functies in de directies van Yacht, Tempo Team, Boemer Rental Services Group en My Micro Group. Stultiens gaat zich bij Welten focussen op het “excellent maken van de operatie en bedrijfsvoering van de bedrijfsvoering van de bedrijven in de groep alsmede de integratie van nieuwe ondernemingen”.

“Van Dijk is ervaren in het verkrijgen van dominante marktposities”, legt Welten verder uit. De afgelopen 15 jaar bekleedde hij commerciële en einddirectierollen bij detacheerders BMC, Aethon en Abilitec. De CMO gaat zich de aankomende vier jaar richten op de versteviging van de positionering, integratie van merken, waarde-optimalisatie en platformontwikkeling voor opdrachtgevers en professionals.

Joost van Dijk, Chris Baelemans en Jasper StultiensOne Two Capital

Naast het realiseren van de autonome groei zijn de nieuwe directieleden verantwoordelijk voor de implementatie van de buy & build-strategie, waarop met de komst van aandeelhouder en investeerder One Two Capital is ingezet. Volgens Welten moet dit versneld leiden tot een versteviging van het marktleiderschap in de “ontwikkeling en bemiddeling van financiële professionals”.

One Two Capital nam in mei een aanzienlijk meerderheidsbelang in Welten. “One Two Capital spreekt als geen ander de taal van de ondernemer en schakelt razendsnel. Hun aanpak als ondernemende private equity investeerder is uniek en biedt ons alle ruimte om verder te groeien”, legde Baelemans destijds uit.