Welten lanceert nieuwe business line: 'Business IT'

11 september 2020 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleider en detacheerder Welten heeft een nieuwe business line toegevoegd binnen zijn organisatie: ‘Business IT’. Het betreft naast Financial Advisory & Operations en Compliance & Risk het derde vakgebied waarin Welten actief is. De nieuwe business line richt zich op de ondersteuning van de financiële sector op het gebied van Business IT.

Door de almaar toenemende digitalisering zijn banken en verzekeraars steeds afhankelijker geworden van een goede IT-organisatie. Veel van hen schakelen vandaag de dag over naar andere business modellen waarin digitalisering centraal staat. “De functies van een aantal jaar geleden zijn niet meer de functies van nu en de technologische veranderingen gaan razendsnel”, zo schrijft Welten in een persbericht.

De financiële wereld wordt steeds meer gestuurd door inzichten en predicties op basis van data. Ook worden steeds meer en steeds complexere processen geautomatiseerd. “De huidige coronacrisis onderstreept het belang van een goed werkende IT-organisatie nog eens extra”, aldus Welten.

Inspelen op veranderende klantbehoeften

De opleider wijst verder op het feit dat vandaag de dag medewerkers nog afhankelijker geworden zijn van goede IT-voorzieningen om probleemloos vanuit huis te kunnen werken. “Kortom, technologie stelt de financiële wereld in staat om in te spelen op nieuwe en veranderende klantbehoeften en situaties.”

Dit vraagt om IT die perfect aansluit bij de bedrijfsprocessen en deze ondersteunt en in zijn kracht zet. Welten: “Alleen door de business te begrijpen kan de IT-afdeling de bedrijfsprocessen daadwerkelijk centraal zetten. Voor IT-afdelingen ligt hier de uitdaging. Als hier onvoldoende kennis van de business aanwezig is, valt er een gat tussen het IT-domein en het business domein.”

Welten lanceert nieuwe business line: 'Business IT'

Die kloof tussen business en anderzijds IT die Welten beschrijft, is onder andere het gevolg van alle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Met de lancering van hun nieuwe business line – Business IT – wil Welten deze kloof verkleinen. De nieuwe business zal zich richten op ondersteuning van de financiële sector op het gebied van Business IT. Chris Baelemans, directeur van Welten licht toe: “Met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen, kunnen wij financiële dienstverleners helpen dit gat te dichten.” Zo kan het “business proces centraal komen te staan” en kan “IT optimaal worden ingezet” om dit te ondersteunen, zo valt te lezen in de persverklaring.

Baelemans licht verder toe: “Wij zorgen ervoor dat ondanks alle technologische veranderingen hun dienstverlening centraal komt te staan. Door hun ervaring binnen de financiële sector begrijpen onze Business IT professionals het proces waar de klant mee te maken heeft én hoe IT daarin kan ondersteunen. Al onze Business IT professionals hebben dan ook minimaal hun Wft Basis-diploma.”

Blijven ontwikkelen

Welten wil vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid bijdragen aan het verbeteren van de financiële dienstverlening. “Om deze bijdrage te kunnen leveren, is het van belang om bij te dragen aan alles wat randvoorwaardelijk is voor deze dienstverlening. Op de werkvloer draait het nog altijd om de klant. Dat is de reden dat het proces waar het voor de klant om draait centraal moet staan. De beste IT-oplossingen bedenken die hierbij aansluiten, kan alleen door te blijven ontwikkelen”, aldus de opleider.

En dat is precies waar het bij Welten om draait: “Wij investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Op die manier zorgen wij voor een duurzame verandering op de werkvloer én vervullen wij de ambities van een generatie leergierige professionals die het verschil willen maken. Dit doen wij door coaching en het aanbieden van opleidingen en cursussen om zo de gewenste certificeringen te behalen”, legt Baelemans uit.

Hij vervolgt: “Daarmee respecteren we enerzijds de groei die de professional doormaakt en anderzijds de veranderende behoefte van de klant en de maatschappij. Dat is de reden waarom het bij ons om ontwikkeling draait. Want impact creëren, kan alleen door er op impactvolle momenten te zijn. Met relevante kennis, vaardigheden en competenties.”

Welten werd opgericht in 1992 en geldt als een vooraanstaand opleidingsinstituut en detacheerder voor de financiële sector. In totaal telt het bedrijf ruim 500 medewerkers.