Welten

Verandering is de nieuwe constante in de financiële dienstverlening. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, de sector wordt blijvend geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving, nieuwe marktpartijen doen hun intrede en het gedrag van consumenten verandert snel. Welten is er om financieel dienstverleners te helpen effectief om te gaan met deze uitdagende omstandigheden. Dat doen we met een in de markt unieke combinatie van diensten, waarmee we opdrachtgevers op diverse vlakken ondersteunen.

De Nieuwe Financieel Professional

Bij Welten werken zo'n 500 collega's. Van student tot senior. Allemaal wonen en werken ze door heel Nederland en dragen ze dagelijks bij aan hun missie; consumenten en bedrijven in staat stellen om de juiste financiële keuze te maken op impactvolle momenten. Naast uitdagende opdrachten is het voor Welten belangrijk dat iedereen zich een Weltenaar voelt.

Via Welten doe je ervaring op bij de grote banken, beleggingsmaatschappijen, pensioenfondsen, verzekeraars en FinTech start-ups. Terwijl je je weg vindt in de financiële wereld, heb je onbeperkt toegang tot relevante opleidingen die je ondersteunen bij je werk. Zo leer je de branche kennen én jezelf. Welk soort bedrijven en uitdagingen bij jou horen en andersom; het wordt in die periode heel helder. Tijdens deze ontdekkingsreis krijg je de steun van andere Weltenaren. Maar ook van de People Managers van Welten; ervaren professionals die de perfecte opdrachten voor je regelen en je ontwikkeling in de financiële wereld monitoren. Samen met Welten leg je zo in een paar jaar de fundering voor de rest van je (financiële) carrière.

Financiële opleidingen en incompany leeroplossingen

Via training en opleiding door ons opleidingsbedrijf Dukers & Baelemans zorgen we ervoor dat onze professionals beslagen ten ijs komen en aan alle vakbekwaamheidseisen voldoen. Regelmatig worden rondom projecten en campagnes maatwerk leer- en trainingsprogramma's ontwikkeld, waaraan ook de workforce van onze opdrachtgever deelneemt.

Welten faciliteert de financiële sector in interim capaciteit en opleidingen. We zijn met ruim 500 financieel professionals actief voor alle topmerken in de financiële dienstverlening. Ontwikkeling staat centraal in de carrière van iedere Weltenprofessional. Naast vakinhoudelijke bekwaamheid besteden we daarbij nadrukkelijk aandacht aan het ontwikkelen van de vaardigheden die juist in deze tijd van financieel professionals worden gevraagd. Samenwerking, zelfsturing en ontwikkeling, probleemoplossend vermogen, verbinden en verbeteren: het zijn sleutelcompetenties waaraan nadrukkelijk aandacht wordt besteed in onze opleidingsprogramma's.

Ons verhaal

Welten is in 1992 opgericht door Cees Welten als opleidingsinstituut voor de financiële sector. In 1995 heeft Welten zijn diensten uitgebreid met het inzetten van ervaren, gekwalificeerde financiële professionals. In 2014 is ook Dukers & Baelemans toegetreden en kreeg de huidige combinatie van diensten definitief vorm. Samen met hun partner One Two Capital, sinds 2021, gaan Welten en Dukers & Baelemans hun groeiambities versneld realiseren.

Welten | Nieuws