Welten zet met investeerder in op versnellen van groeiambities

20 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Welten heeft een investeerder aan boord gehaald. Samen met One Two Capital wil de detacheerder en opleider voor de financiële sector haar groeiambities versneld realiseren.

Het inmiddels bijna 30-jarige Welten is een van de bekendere spelers voor extern talent in de financiële sector. Op dagelijkse basis zijn rond de 800 (interim) professionals via Welten gedetacheerd bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs.

Daarnaast heeft het Brabantse bedrijf een grote opleidingstak. Via dochterlabels Dukers & Baelemans (financieel opleidingsinstituut) en Hubper (digitaal leerplatform) worden professionals voorzien van de laatste kennis en certificeringen binnen de financiële sector.

Met het aantrekken van groeigeld – financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt – wil Welten volgens topman en medeaandeelhouder Chris Baelemans zijn “leidende positie verder verstevigen”. Dit wil het bedrijf doen via organische groei, maar ook door middel van gerichte overnames.

Groei versnellen

“Samen met One Two Capital gaan we onze groeiambities versnellen en actief op overnamepad”, zegt Baelemans, zonder details prijs te geven over naar wat voor soort bedrijven het op zoek is. De laatste grote deal die het bedrijf heeft gesloten was de overname van Dukers & Baelemans in 2015.

One Two Capital heeft een substantieel meerderheidsbelang in Welten genomen, en zal als onderdeel van zijn strategie samen met het management van Welten samen werken aan het professionaliseren van de business en de markt in de gaten houden voor mogelijke overnamedoelen. De keuze van Welten voor de investeerder is gerust opvallend te noemen – het bedrijf bestaat nog maar net en werd opgericht door de oud-CEO van detacheerder Aethon, Casper Bannet, en investeerder Arthur Wolff.

Baelemans over de keuze: “One Two Capital spreekt als geen ander de taal van de ondernemer en schakelt razendsnel. Hun aanpak als ondernemende private equity investeerder is uniek en biedt ons alle ruimte om verder te groeien.”