Ook derde kwartaal goed verlopen voor Handelsbanken Nederland

01 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ook het derde kwartaal van 2021 is goed verlopen voor Handelsbanken Nederland. In vergelijking met de eerste negen maanden van vorig jaar stegen de inkomsten met ruim 18% naar €88 miljoen; een jaar geleden ging het na negen maanden nog om een bedrag van €73,3 miljoen. Tegelijkertijd daalden de kosten met bijna 3% naar €50,7 miljoen. 

De relatiebank maakt tevens bekend dat de nettowinst na de eerste drie kwartalen van 2021 met €37,2 miljoen 66% hoger ligt dan het jaar hiervoor (€22,4 miljoen in 2020); de kredietportefeuille gestegen is met 17% naar €6,677 miljard en de spaargelden en deposito’s toegenomen zijn met 72% tot €2,737 miljard.

Handelsbanken Nederland-CEO Roland van Pooij geeft toelichting: “In onze dienstverlening hebben we duidelijke focus aangebracht op hypotheken, vastgoedfinanciering en vermogensbeheer. Dit sluit aan bij de vraag van onze klanten naar persoonlijk relatiebankieren. Met de steun van Handelsbanken Groep zullen we verder gaan op de weg die we zijn ingeslagen, waarbij we veel potentie zien voor verdere groei op de Nederlandse markt.”

Ook derde kwartaal goed verlopen voor Handelsbanken Nederland 150-jarig jubileum

Handelsbanken kan stellen dat 2021 een speciaal jaar is. Naast de goede resultaten viert de bank dit jaar ook zijn honderdvijftigste verjaardag en ontving daarbij een mooi jubileumcadeau: de bank werd door zijn klanten voor het negende jaar op rij verkozen tot de meeste klantvriendelijke bank in Nederland.  Tevens trakteerde de bank – in samenwerking met Trees for All – de samenleving op 150 bomen. De helft daarvan wordt in Oeganda of Costa Rica geplant en de andere helft in Nederland.