Rabobank moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter

04 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wiebe Draijer heeft bekendgemaakt dat hij het voor gezien houdt na zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter van Rabobank. Zijn huidige termijn loopt per 1 oktober 2022 af; daarmee heeft de coöperatieve bank een jaar de tijd om een vervanger te vinden.

Draijer trad op 1 oktober 2014 toe tot de Raad van Bestuur van Rabobank en werd in september 2018 benoemd voor een tweede bestuurstermijn van vier jaar als voorzitter van de groepsdirectie. Na acht jaar komt er dus een einde aan de ‘Draijer-era’ bij de bank. In zijn tweede termijn legde de CEO de focus op kredietverlening, aanvullende dienstverlening voor met name de food & agri-sector en de verduurzaming van woningen en kantoren.

“De afloop van mijn tweede termijn over een jaar zie ik als een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger”, legt Draijer uit. “Tot die tijd blijf ik me natuurlijk met volle inzet en toewijding inzetten voor de coöperatieve Rabobank.”

Rabobank moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter

Een woord van dank

RvC-voorzitter Marjan Trompetter stelt dat het – met nog een jaar te gaan – nog te vroeg is om terug te blikken op Draijer’s Rabojaren. “Echter, een woord van dank voor Wiebe zijn toewijding, inzet en betrokkenheid is nu al zeer op zijn plaats.”

“Hij transformeerde Rabobank naar een missiegedreven, maatschappelijk georiënteerde en eigentijdse coöperatieve bank en als inspirerend en authentieke leider heeft hij Rabobank een menselijk gezicht gegeven. De tijdige aankondiging van Wiebe geeft ons ruim de tijd om een waardig opvolger te vinden”, besluit Trompetter.