NIBC vult Raad van Commissarissen aan met Leni Boeren

10 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Haagse bank NIBC heeft aangekondigd dat Leni Boeren is voorgedragen als nieuwste lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Het is tevens de bedoeling dat Boeren na de benoeming de ‘Remuneration and Nominating Committee’ van de bank komt versterken.

Leni Boeren kan bogen op ruime ervaring in de financiële sector. In haar laatste functie was zij CEO van Kempen Capital Management en lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen. In een verder verleden was Boeren voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Robeco Groep, lid van het Executive Committee van Euronext en lid van de Raad van Bestuur van Amsterdam Exchanges. Ook heeft ze verschillende functies bekleed bij Rabobank en Paribas.

Leni Boeren, lid van de Raad van Commissarissen van NIBC

Naast haar (toekomstige) functie bij NIBC, is Boeren voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ohpen, lid van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Koninklijke Brill, onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur van Air France-KLEM en lid van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland

De Nederlandsche Bank heeft volgens NIBC de voorgenomen benoeming inmiddels goedgekeurd. Tijdens de eerstvolgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal de benoeming formeel bekrachtigd worden.