Florius-klanten worden beloond voor duurzame keuzes

05 augustus 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Florius stelt de volgende stap te zetten in zijn verduurzamingsambitie, door bestaande klanten voortaan te belonen met een duurzaamheidskorting. De hypotheekverstrekker hoopt zo in 2030 zijn gehele portefeuille gemiddeld op energielabel A te hebben en op die manier bij te dragen aan de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland.

Bij de start van een hypotheek of rentevastperiode ontvingen eigenaren van een duurzame woning (minimaal energielabel A geregistreerd) al een duurzaamheidskorting van 0,1%. Voor klanten die hun woning binnen 24 maanden na de start van hun hypotheek of aanvang van hun rentecontract naar minimaal energielabel A verbouwen, maakt Florius het nu mogelijk om ook te profiteren van deze korting.

De hypotheekverstrekker geeft daarbij aan dat de klant de duurzaamheidskorting niet zelf hoeft aan te vragen. Florius stelt de korting automatisch toe te voegen nadat het nieuwe energielabel is geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Florius-klanten worden beloond voor duurzame keuzes

Een win-win-win situatie

Volgens Karin Polman, directeur van Florius, is bouwen aan een duurzame samenleving een verantwoordelijkheid die we met zijn allen moeten nemen. “Florius draagt daar graag aan bij door de duurzaamheidskorting op de hypotheekrente voor nog meer klanten mogelijk te maken. We willen zo bestaande klanten aanmoedigen en belonen voor het verduurzamen van hun woning.”

“Klanten hebben nu na het ingaan van hun hypotheek of de aanvang van een nieuw rentecontract nog even de tijd om verduurzamende maatregelen door te voeren en hun nieuwe energielabel te laten registreren door een erkende energieadviseur. Met het verduurzamen van je woning kan je energie besparen, ontlast je het milieu en verhoog je je wooncomfort. Een win-win-win situatie dus.”