Florius moedigt verduurzaming aan met korting op hypotheekrente

21 augustus 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Hypotheekverstrekker Florius wil bestaande en nieuwe klanten belonen met korting op de hypotheekrente wanneer zij duurzaam gaan wonen. Het gehanteerde criterium voor duurzaam is een woning met een definitief energielabel A. 

Met duurzaam wonen is veel energie te besparen. Heel veel. Een goed geïsoleerd huis met dubbel glas, vloerverwarming en nog wat zonnepanelen op het dak verbruikt vele malen minder energie dan een oude en matig geïsoleerde woning, waar veel energie ‘weglekt’. De realiteit is echter dat het merendeel van de Nederlandse woningen er al heel wat jaren staat en dus gebouwd zijn op basis van verouderde bouwtechnieken en -inzichten. Het gemiddelde energielabel van particuliere woningen zweeft momenteel zo tussen B en C. 

Hypotheekverstrekkers spannen zich al enige tijd hard in om consumenten te bewegen energiezuinige huizen te kopen of bestaande huizen duurzamer te maken. Florius – onderdeel van ABN AMRO – voegt zich bij dit rijtje door rentekorting aan te bieden wanneer consumenten kiezen voor een huis met tenminste energielabel A. De korting geldt bij de aankoop van een woning, bij het oversluiten van een hypotheek én bij (tussentijdse) renteherziening.

“Bouwen aan een duurzame samenleving is een verantwoordelijkheid die we met z’n allen nemen”, aldus Karin Polman, directeur van Florius. “Florius draagt daar graag aan bij door op een positieve manier innovatieve en eigentijdse oplossingen aan te bieden. Met een woning met energielabel A maak je een groene keuze. Dat belonen wij met een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. Naast de voordelen voor het milieu, biedt een energielabel A onze klanten ook een hoger wooncomfort.”