ABN AMRO Ventures investeert opnieuw in Quantexa

15 juli 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO Ventures – het corporate venture fonds van ABN AMRO dat in fintechs investeert –  heeft zijn bestaande investering in het Britse data-analyse software bedrijf Quantexa verder uitgebreid. De bank is een van de deelnemers in de series D kapitaalronde waarmee het techbedrijf in totaal $153 miljoen ophaalde bij investeerders. Overigens is ABN AMRO naast aandeelhouder ook klant; de bank gebruikt de software van Quantexa bij het bestrijden van witwassen.

Quantexa is een wereldwijd data- en analysesoftwarebedrijf dat “baanbrekend” werk verricht op het gebied van Contextual Decision Intelligence (CDI). Met behulp van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data en AI, onthult Quantexa’s platform verborgen risico’s en nieuwe kansen door een contextueel, verbonden beeld van interne en externe gegevens op één plek te bieden.

“Wij investeren opnieuw in Quantexa omdat we geloven in dit bedrijf en het bij uitstek past bij het doel van ABN AMRO Ventures”, legt ABN AMRO Ventures-directeur Hugo Bongers uit. “We versnellen de digitalisering van de bank én we behalen financieel rendement met het fonds. Daarnaast verstevigen we onze positie binnen het ecosysteem van internationale topinvesteerders in deze sector. We verwachten dat Quantexa dankzij deze investeringsronde nog sneller zal groeien.”

ABN AMRO Ventures investeert opnieuw in Quantexa

Een tandje bijzetten

Robin de Jongh, directeur Detecting Financial Crime bij ABN AMRO, vult zijn collega aan. “Als poortwachter van het financiële stelsel zijn wij volledig gecommitteerd aan de strijd tegen witwassen. We willen hierbij maximaal effectief zijn en gebruiken daarom de beste en slimste technologische hulpmiddelen die beschikbaar zijn in de markt om ongebruikelijke transacties op te sporen. Met de CDI-software van Quantexa zetten we nog een tandje bij in de strijd tegen financiële criminaliteit.”

Lees ook: Nieke Martens: ‘Witwassen is criminaliteit met een grote C’