Triodos volgens Forbes beste bank in Nederland

06 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Triodos uitgeroepen tot beste bank in Nederland.

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Forbes, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Statista, meer dan 43.000 klanten uit 28 verschillende landen gevraagd naar hun mening over hun huidige (en vroegere) bank. De klanten beoordeelden hun financiële dienstverlener op basis van onder andere algemene tevredenheid, vertrouwen, digitale diensten en financieel advies.

Triodos eindigt in Nederland op de eerste plek. De top vijf wordt verder gecomplementeerd door ASN Bank, RegioBank, Rabobank en SNS. Het is niet de eerste keer dat Triodos dit jaar in de prijzen valt. De bank behaalde ook al de vierde plek (met een 8,7 als score) in een onderzoek van de Consumentenbond. Tevens werd Triodos een maand geleden uitgeroepen tot de beste (thuis)werkgever van de regio Utrecht.

Triodos uitgeroepen tot beste bank in Nederland

Een positieve impact en solide groei

Los van zijn uitstekende reputatie kan Triodos Bank terugkijken op een goed jaar. Bij de presentatie van de jaarcijfers vertelde Raad van Bestuur-voorzitter Peter Blom dat Triodos, ondanks de coronacrisis,  in 2020 een positieve impact en solide groei heeft kunnen realiseren. “Zowel onze kredietportefeuille als onze vermogensbeheeractiviteiten droegen bij aan deze groei.”

Tevens liet Blom weten dat Triodos middels haar middellange en lange termijn financieringen bijdraagt aan een reset van de economie. “Een reset die zal leiden tot een economie die duurzamer en sociaal inclusiever is. Veel van onze klanten en de bedrijven die we financieren lopen voorop in een snel veranderd economisch paradigma en Triodos zal hen ondersteunen bij het realiseren van deze ambitie.”