Yes-R trapt online editie Bank voor de klas af

23 maart 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

 “Denk aan sparen, denk aan sparen, je moet ook denken aan later. Denk aan sparen, denk aan sparen, geniet vandaag maar denk ook aan later. Pin een beetje, leg een beetje op zij, ga naar school, doe je werk, wees blij.” Met zijn inspirerende hit ‘Spaarplan’ opent rapper Yes-R vandaag de feestelijke tiende editie van Bank voor de klas. Vanwege de coronapandemie zijn de gastlessen dit jaar volledig online.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) organiseert met haar leden al sinds 2011 Bank voor de klas. Sindsdien heeft de NVB bijna een miljoen basisscholieren weten te bereiken met het financieel-educatieve programma. Bank voor de klas is onderdeel van de Week van het geld; een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Dit platform streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum.

Triodos, ING en ABN Amro verzorgen gastlessen

Volgens NVB-voorzitter Chris Buijink is het juist nu belangrijk om te praten over verstandig omgaan met geld. “De coronacrisis heeft een grote impact, ook op kinderen en hun financiële situatie thuis. Daarom zijn de gastlessen nu online, zodat het veilig en verantwoord is voor iedereen. Ik ben enorm trots op de vele honderden collega’s die zich inzetten en enthousiast de digitale klas instappen.”

Het programma wordt vandaag afgetrapt met een optreden van Yes-R. De gastlessen worden vervolgens verzorgd door Paul van Kempen (Nederlandse Vereniging van Banken), Moniek de Nooij (Triodos Bank), Ruud van Dussschoten (ING) en Robert Swaak (ABN Amro) .

Het volledig programma van bank voor de klas 2021 is hier te vinden.

Gerelateerd: Banken bereiden zich voor op bank voor de klas