Findesk: 2020 was succesjaar voor hypotheekverstrekkers

09 maart 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor velen is 2020 een jaar om snel te vergeten. Op de huizenmarkt was echter weinig te merken van de economische malaise die werd veroorzaakt door de coronacrisis. In zijn terugblik concludeert Findesk dan ook dat 2020 voor veel hypotheekverstrekkers een succesvol jaar was.

Ook voor Findesk zelf was het een goed jaar. Voor de derde keer op rij werd het financiële softwarepakket van IT-dienstverlener Topicus door Bureau DFO uitgeroepen tot winnaar van het beste adviessoftwarepakket van Nederland. Ook kon het platform een enorm aantal nieuwe adviseurs verwelkomen, aldus Findesk.

Recordaantal hypotheken

Ondanks de coronapandemie en de beperkingen die dat met zich meebracht, heeft de gehele branche een topjaar kunnen realiseren en is er een recordaantal hypotheken verstrekt. De conclusie van Findesk is dan ook dat de markt toch flexibeler blijkt dan gedacht.

Findesk: 2020 was succesjaar voor hypotheekverstrekkersZoals ieder jaar heeft Findesk ook dit jaar een top 10 gemaakt van meest aangevraagde hypotheken. Bovenaan de lijst staat dit jaar Aegon. Volgens Matthijs Hofstede, Directeur Aegon Hypotheken, laat dit zien dat Aegon met zijn acceptatiecriteria, snelheid en prijs erg goed in de markt ligt. “Daarnaast geloof ik dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben zitten. Dit maakt dat we adviseurs enorm goed kunnen ondersteunen”, aldus Hofstede.

Meest aangevraagde nieuwkomer in 2020

De ‘Meest aangevraagde nieuwkomer in 2020’ is Lot Hypotheken geworden. Volgens Saskia Buursink, Commercieel directeur Lot Hypotheken blijkt uit deze waardering dat ze zeker op de goede weg zijn: “Onze goede voorwaarden bieden flexibiliteit voor de klant. We hebben een aantrekkelijke, stabiele rentepositie ingenomen voor NHG hypotheken en vanaf november ook voor niet-NHG.”

Binnenkort viert Lot Hypotheken zijn eerste verjaardag en ook “als ‘niet-nieuwkomer’ gaan we zoveel mogelijk adviseurs en klanten blij maken”, stelt Buursink.

Lees ookIIR organiseert 2021-editie van het Hypotheken Event