Odgers Berndtson en Roland Berger partner van Leaders in Finance

17 februari 2021 Banken.nl 4 min. leestijd

Leaders in Finance, een podcast voor professionals in de financiële sector, heeft twee bedrijven als nieuwe partners aan zich verbonden: executive search en recruitmentorganisatie Odgers Berndtson en strategy consultancykantoor Roland Berger. De twee partners gaan de podcast-activiteiten de komende periode verder ondersteunen.

Leaders in Finance

Bedenker en maker van de podcast ‘Leaders in Finance’ is Jeroen Broekema, een professional die vele jaren actief geweest in de financiële sector. Hij werkte ruim zeven jaar bij ABN AMRO en was bijna vijf jaar lang managing director van investeringsplatform Funding Circle. Daarmee was en is hij bij uitstek geschikt om inhoudelijk in gesprek te gaan met leidinggevenden uit diezelfde financiële sector. Personen die vaak veel te vertellen hebben, over het heden, over de toekomst en over persoonlijke motivaties.

De Leaders in Finance podcast, die inmiddels zo’n jaar bestaat, heeft een 100% onafhankelijke redactie en heeft twee kerndoelstellingen, namelijk haar luisteraars in staat te stellen om (i) op een ontspannen manier inhoudelijk te leren over de verschillende sub-sectoren en (ii) dat luisteraars meer te weten komen over ‘de mens achter het succes’ in de financiële sector.
Broekema’s financiële podcast is immens populair onder luisteraars met een interesse in de financiële sector. Inmiddels telt de podcast al meer dan 40.000 downloads en zijn er inmiddels al meer dan 50 Leaders in Finance afleveringen te beluisteren. De populariteit van de podcast werd afgelopen jaar geïllustreerd met een nominatie voor de Dutch Podcast Award 2020 van BNR.  

Uiteenlopende financiële kopstukken waren in deze afleveringen reeds te gast, zoals onder andere Katja Kok (CEO Van Lanschot CH), Nout Wellink (voormalig President DNB). Chris Buijink (Voorzitter NVB), Nadine Klokke (CEO Knab), Maurice Oostendorp (toen CEO Volksbank), Peter Paul de Vries (CEO Value8), Joanne Kellermann (Bestuursvoorzitter PFZW), Jos Baeten (CEO ASR), Tjeerd Bosklopper (CEO NN NL), Matthijs BIerman (toen MD Triodos NL), Onno Ruding (voormalig Minister van Financiën), Don Ginsel (Founder Holland FinTech), Radboud Vlaar, mede-oprichter en partner bij Finch Capital, en Olaf Sleijpen (Directeur Monetaire Zaken DNB),

Twee nieuwe partners

Voor de toekomst heeft Broekema met zijn podcast ambitieuze plannen. Sinds de lancering wordt de podcast reeds ondersteund door twee belangrijke partners: Interim Valley en FG Lawyers. Daar zijn sinds kort twee nieuwe partners bijgekomen. Het betreffen partnerships met de strategie consultants van Roland Berger en executive search professionals van Odgers Berndtson. Zij zullen de podcast activiteiten van een extra impuls voorzien zodat deze zich verder kwalitatief en kwantitatief kan ontwikkelen.

Mark de Jonge, Senior Partner Roland Berger, zegt over het partnership met Leaders in Finance: “Wij kijken met veel plezier uit naar de samenwerking. Al bijna 20 jaar adviseren wij banken, verzekeraars en toezichthouders, maar ook startups en FinTechs. We bevinden ons echt in het hart van de doelgroep. Daarnaast wordt 2021 een jaar van onzekerheden en tegenstellingen, een voedingsbodem voor interessante, waardevolle en inspirerende verhalen én gesprekken."

Bram Tijsseling, Senior Partner Odgers Berndtson laat weten: “Evenals Leaders in Finance gaat Odgers Berndtson in haar executive search opdrachten op zoek naar de mens achter de carrière omdat dat erg belangrijk is voor hoe successen behaald worden. Leaders in Finance maakt dat op een hele prettige manier bespreekbaar en heeft in korte tijd een mooie positie verworven en wij kijken dan ook erg uit naar onze samenwerking.”

Tot slot toont ook Broekema zich verheugd over de aansluiting van de twee partners: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat al onze partners ons schenken en verheugd dat er met de nieuwe partners extra kennis en armslag aan boord komt om de Leaders in Finance podcast zowel kwalitatief als kwantitatief verder te doen laten groeien en bloeien. Op naar de volgende 50 gasten!”