Financial Services-tak Roland Berger groeit, drie promoties

24 januari 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Roland Berger Amsterdam merkt een groeiende vraag van banken en verzekeraars naar de high-end consulting diensten van zijn Financial Services-tak. Het FS-team maakt een sterke groei door en onlangs zijn drie van de teamleden gepromoveerd om hun inzet te belonen.

Roland Berger is een van oorsprong Duits adviesbureau dat in 1967 werd opgericht in München, door de gelijknamige Duitser Roland Berger. In Nederland is het strategie consultancybureau actief met een vestiging aan de Zuidas. Een van de belangrijkste sectoren waarin Roland Berger internationaal actief is, is de financiële dienstverlening.

Bij Roland Berger Amsterdam heeft de Financial Services-tak de afgelopen tijd een sterke groei doorgemaakt. Het bureau heeft zijn klantportfolio flink uitgebreid en om te voldoen aan de groeiende behoefte naar zijn diensten vanuit banken en verzekeraars is het team gegroeid naar meer dan 20 consultants. Roland Berger Amsterdam ondersteunt financiële dienstverleners onder meer bij grote transformaties en verandertrajecten, een dienst waar momenteel veel vraag naar is gezien de grote veranderingen in de sector.

Mark de Jonge - Frank Schrijver - Sjors van der Zee - Roland Berger

Drie van de ruim twintig Nederlandse teamleden hebben onlangs promotie gemaakt: Mark de Jonge (41), Frank Schrijver (39) en Sjors van der Zee (34).

Mark de Jonge werkt sinds 2006 bij Roland Berger in Amsterdam. Daarvoor werkte hij onder meer voor strategie consultancybureaus Arthur D. Little en Quintel. Bij Roland Berger ging hij aan de slag als Project Manager en werd in 2012 benoemd tot Partner van de Financial Services-tak. De Jonge is eerder dit jaar gepromoveerd tot Senior Partner en is momenteel verantwoordelijk voor de Financial Services dienstverlening van Roland Berger in Nederland, Scandinavië, Engeland en de Verenigde Staten. Ook maakt hij deel uit van het internationale leiderschapsteam.

Frank Schrijver begon in 2008 bij Roland Berger als Senior Consultant. Schrijver werkte daarvoor 5,5 jaar bij grootbank ABN AMRO, waarvan ruim twee jaar als Project Manager en een jaar als Strategy Consultant. Binnen de Financial Services-tak van Roland Berger heeft Schrijver zich gespecialiseerd in transformaties en Performance Improvement bij banken. Schrijver mag zich sinds eerder in januari 2017 Principal noemen.

Sjors van der Zee is net als Schrijver onlangs gepromoveerd tot Principal. Van der Zee werkt sinds 2005 bij het strategie consultancykantoor, waar hij startte als stagiair. Voordat hij zich bij Roland Berger aansloot was Van der Zee enkele jaren werkzaam bij PwC als Actuarial Consultant. De kersverse Principal heeft zich binnen het Financial Services team van Roland Berger gespecialiseerd op het begeleiden van verandertrajecten bij verzekeraars.