Insiders aan het woord in podcast ‘Leaders in Finance’

21 februari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd

In de podcast ‘Leaders in Finance’ gaat oud-bankier Jeroen Broekema in gesprek met besluitvormers uit de financiële sector óver de financiële sector. In de eerste serie van de podcast spreekt Broekema met twintig verschillende personen, waarvan het merendeel actief is als bestuurder bij een financiële instelling. 

Jeroen Broekema is vele jaren actief geweest in de financiële sector. Hij werkte ruim zeven jaar bij ABN AMRO en was bijna vijf jaar lang managing director van investeringsplatform Funding Circle. Dat maakt hem een geschikt persoon om inhoudelijk in gesprek te gaan met leidinggevenden uit diezelfde financiële sector. Personen die vaak veel te vertellen hebben, over het heden, over de toekomst en over persoonlijke motivaties. 

In de reguliere media is er vaak weinig tijd voor inhoudelijke gesprekken en veelal gaat het om verantwoording afleggen of uitleggen waarom dingen zo gelopen zijn. Broekema koos daarom bewust voor een podcast als insteek, waarin voldoende tijd is om in alle rust relevante onderwerpen te bespreken en uit te diepen. Over wat hen drijft en bezighoudt, over hun ondernemingen en ondernemerschap, en over veranderingen in de sector en de maatschappij. Het heeft wel wat weg van het televisieprogramma ‘Kijken in de Ziel’. 

Volgens Broekema is het uniek dat het iemand uit de sector zelf is die personen uit de financiële sector het hemd van het lijf vraagt. Vaak zijn het immers journalisten die die rol vervullen. De podcast is recent van start gegaan en er zullen in elk geval twintig afleveringen verschijnen. Daarin zullen onder meer Nick Bortot (CEO BUX), Dennis Dijkstra (CEO Flow Traders), Nadine Klokke (CEO Knab) en Ali Niknam (CEO Bunq) hun opwachting maken. Kortom, leaders in finance. 

De podcast is op meerdere locaties te beluisteren, namelijk via Apple Podcasts, Spotify en de website van Leaders in Finance.