Munt Hypotheken verkozen tot beste geldverstrekker 2020

07 januari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Hypotheekaanbieder Munt uit Den Haag is door onafhankelijke intermediairs en hypotheekadviseurs verkozen tot beste geldverstrekker in 2020. Achter Munt eindigen Florius en ASR op de tweede en derde plaats. Het onderzoek werd uitgevoerd door De Nationale Hypotheekbond. 

Er valt in Nederland behoorlijk wat te kiezen voor consumenten, als het aankomt op hypotheekverstrekkers. Dat zijn er al snel enkele tientallen, variërend van banken en verzekeringsmaatschappijen tot pensioenfondsen. Jaarlijks voeren meerdere partijen onderzoek uit naar wie de beste is, zo ook De Nationale Hypotheekbond. Munt Hypotheken kwam in 2020 als beste uit de bus. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad verklaart Marga Lankreijer-Kos van vergelijkingssite Independer de winst van Munt. “Ze luisteren goed naar wat klanten willen en waren bijvoorbeeld de eerste die automatisch de rente verlaagden als je als op een nieuw risiconiveau belandt. Andere partijen hebben dat van ze overgenomen.” 

De Nationale Hypotheekbond zet het onderzoek jaarlijks uit onder onafhankelijke intermediairs en hypotheekadviseurs om tot een gedegen conclusie te komen. Deze groep krijgt een veertiental vragen voorgeschoteld over de geldverstrekkers waar zij contact mee hebben. Die vragen gaan bijvoorbeeld over bereikbaarheid en responstijd, maar ook over flexibiliteit bij spoedverzoeken, innovatie in producten of diensten en over het aanvraag- en acceptatieproces in het algemeen. 

'Supertrots'

Na alle tellingen komt Munt Hypotheken uit Den Haag dus naar voren als beste. En dat is niet voor het eerst, het was zelfs al de vierde keer en dat terwijl de onderneming pas bestaat sinds 2014. Directeur Ellen Hensbergen van Munt beschouwt de uitverkiezing als een ‘groot compliment in bijzondere tijden.’ Ook geeft ze aan ‘supertrots’ te zijn op het hele team van Munt, dat bestaat uit zowel in- en externen. 

Naast Munt Hypotheken is er ook voor Florius – onderdeel van ABN AMRO – en ASR een plekje op het podium. Vooral in het geval van Florius is dat weinig verrassend, want Florius won de afgelopen jaren diverse onderscheidingen in soortgelijke onderzoeken. Zo won Florius afgelopen jaar bijvoorbeeld een Gouden Spreekbuis voor duidelijke informatievoorziening en een Gouden Lotus Award voor beste hypotheekverstrekker.