Florius uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker 2020

02 september 2020 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Florius is bij de uitreiking van de Gouden Lotus Awards uitgeroepen tot Nederlands beste hypotheekverstrekker. Ook de prijs voor de meest innovatieve dienst aan intermediairs ging naar Florius, dat sinds een jaar hypotheekverhoging op basis van 100% brondata biedt.

“Florius heeft het digitaliseren van het hypotheekproces al tijden hoog op de agenda staan en plukt nu duidelijk de vruchten van de stappen die hier eerder al zijn gezet”, stelt Alex Klein, de hoofdredacteur van InFinance. “Deskundig, flexibel en bereikbaar. Het zijn de drie steekwoorden waarmee Florius in het Gouden Lotus Award 2020-onderzoek het vaakst wordt omschreven door de deelnemende advieskantoren.”

Florius-directeur Karin Polman, reageert verheugd op het in de wacht slepen van de belangrijkste award én de innovatieprijs: “We zijn er ontzettend trots op dat Florius juist deze twee Gouden Lotus Awards heeft gewonnen. De award voor Beste Geldverstrekker is een erkenning voor onze dienstverlening in de volle breedte waar onze collega’s zich elke dag voor inzetten. De award voor meest ‘innovatieve dienst aan intermediair’ geeft aan dat we ook in deze tijd onze innovatieve kracht inzetten en constant in beweging zijn op zoek naar vernieuwing en verbetering in de hypotheekmarkt. Geweldig dat dit gezien en gewaardeerd wordt door adviseurs.”

De innovatieprijs voor innovatieve dienst aan intermediairs won Florius op basis van de mogelijkheid die de hypotheekverstrekker biedt om een hypotheek te verhogen zonder dat de klant daarvoor stukken hoeft aan te leveren. In plaats daarvan geeft de klant toestemming aan een applicatie om de gegevens direct op te halen uit bronnen zoals het UWV en MijnOverheid, en deze vervolgens te delen met Florius en de adviseur. Florius is de eerste geldverstrekker in Nederland waar dit mogelijk is.

Florius uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker 2020“Wij hebben hiermee een belangrijke stap gezet in het digitaliseren van het aanvraagproces voor hypotheken”, aldus Polman. “Door het vervangen van documenten door brondata kunnen we huizenbezitters veel beter faciliteren. We vragen niet om allerlei stukken terwijl niet altijd duidelijk is voor de klant waarvoor het nodig is. Ook kunnen we adviseurs beter ondersteunen door het verminderen van administratieve rompslomp. En door accepteren op basis van data wordt het in de toekomst mogelijk te kijken naar het toekomstperspectief van de klant.”

Florius mag naast deze twee prijzen ook nog eens delen in de Gouden Lotus-innovatieprijs voor dienstverlening aan consumenten, die werd toegekend aan de pilot ‘NHG-hypotheek met Arbeidsmarktscan’. Deze biedt mensen met een flexibel inkomen meer mogelijkheden om op verantwoorde wijze een hypotheek met NHG af te sluiten. Dit initiatief is een co-creatie van meerdere marktpartijen, waaronder Florius.

Overige winnaars

Naast Florius vielen ook nog andere hypotheekverstrekkers in de prijzen. Vista Hypotheken won de prijs voor de beste nieuwkomer, bedoeld voor hypotheekverstrekkers die minder dan drie jaar bestaan. FlexFront werd uitgeroepen tot de beste serviceprovider, terwijl Basic Serviceproviding de beste serviceprovider is met minder dan 700 kantoren. TAF werd uitgeroepen tot beste overlijdensrisicoverzekering (ORV)-aanbieder, Callas Credit Life tot beste inkomensverzekeraar en Nh1816 Verzekeringen tot beste woonverzekeraar. DEFAM kwam uit de bus als de beste kredietverstrekker.

Daarnaast werden vier innovatieprijzen uitgereikt. Naast de twee al genoemde innovatieprijzen – voor beste dienstverlening aan intermediairs en consumenten – ging het om het meest innovatieve hypotheekproduct en de meest innovatieve verzekeringsoplossing. Woonfonds won met zijn Krediethypotheek de prijs voor beste innovatie hypotheekproduct, TAF/Quantum Leben met zijn Maandlastbeschermer voor werknemers voor beste innovatie verzekeringsoplossing. 

Vakblad InFinance en Hypotheek Business Club organiseerden de prijsuitreiking dit jaar voor de vijfde keer. De winnaar wordt bepaald door hypotheekadviseurs, die hun stem kunnen uitbrengen in de verschillende categorieën. Vorig jaar ging de prijs voor de beste hypotheekverstrekker naar ABN AMRO, het moederbedrijf van Florius.