ING wordt partner van Stichting Geldfit en doneert €150.000

11 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Via het ING Nederland fonds investeert de oranje bank in mogelijkheden voor mensen met financiële zorgen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. ING start daarvoor een samenwerking met Stichting Geldfit Nederland. Via Geldfit kunnen mensen testen of zij financieel gezond zijn of dat ze juist gebaat zijn bij financiële hulp. Een donatie van €150.000 is onderdeel van de samenwerking.

Het ING Nederland fonds kan gezien worden als de maatschappelijke arm van ING, van waaruit de bank initiatieven voor maatschappelijke verantwoord ondernemen (mvo) ontplooit. Financieel welzijn van consumenten is iets waar veel banken zich tegenwoordig mee bezig houden. En dat is exact waar Stichting Geldfit Nederland zich op richt. 

Gratis advies op maat

Geldfit – onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute – geeft gratis advies op maat, variërend van het wijzen op tools die helpen met budgetteren tot het doorverwijzen naar schuldhulpverlening in de eigen gemeente. Tegen de achtergrond van de coronacrisis is dat bijzonder actueel. Hoewel de echte storm van mensen die niet meer rond kunnen komen nog los lijkt te moeten barsten, zullen velen inmiddels financiële zorgen hebben. 

ING verwacht dat het aantal mensen dat beroep moet doen op schuldhulpverlening groter zal worden. Mede om die reden investeert de bank in Geldfit, zodat deze organisatie de doorverwijzing naar gemeentelijke schuldhulp verder kan ontwikkelen. Het streven is om in de komende jaren zeventig nieuwe gemeenten toe te voegen aan het bestaande portfolio, waarbij het de bedoeling is dat gemeenten die aansluiten zelf ook mee gaan investeren in Geldfit.

“Bijna iedereen die te maken heeft met financiële problemen kan een moment aangeven waarop het ‘mis’ ging”, zegt Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds. “Helaas is de coronacrisis voor veel mensen dat moment. Zij hebben hulp nodig om erger te voorkomen en weer schuldzorgenvrij te worden. Met onze steun aan Stichting Geldfit Nederland hopen we dat gemeenten in Nederland sneller kunnen aansluiten op Geldfit. En zo meer mensen op tijd hulp krijgen”.