Klanten Argenta kiezen massaal annuiteiten hypotheek

27 september 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van Argenta kiezen in toenemende mate voor hypotheekleningen met een annuïtaire aflossing. Maar liefst één kwart van het in de eerste 8 maanden van dit jaar verstrekte geld zal annuïtair afgelost worden, bijna 30% van die hypotheken worden over de looptijd volledig afgelost, vaak met een combinatie van annuïteit en spaarpolis. De consument loopt duidelijk voor op de maatregelen die het komend kabinet gaat nemen.

”Ook in moeilijke marktomstandigheden is het mogelijk goed zaken te doen. Ondanks de neerwaartse trend op de huizenmarkt slagen we er in om in een jaar tijd zo’n 10.000 gezinnen aan een hypotheek te helpen”, aldus Marc De Moor, Directievoorzitter Argenta Nederland.

Spaarhypotheek

Wie denkt dat de bankspaarhypotheek inmiddels helemaal de traditionele spaarhypotheek verdrongen heeft krijgt bij Argenta een heel ander beeld. Er werden dit jaar al bijna net zoveel spaarverzekeringen verkocht als hypotheken. "Nog maar eens een bewijs dat deskundige tussenpersonen die goed de verschillen tussen verzekerings- en bancaire producten kennen en aan de klant kunnen uitleggen, veel zaken kunnen doen met het eenvoudig en transparant Argenta product", aldus de retail bank.