Installatiebedrijf VDK ontvangt investering van Rabo Corporate Investments

24 januari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabo Corporate Investments (RCI) voorziet technisch installateur VDK uit IJsselmuiden van een nieuwe kapitaalinjectie, alsmede een verhoging van de bestaande financiering. VDK toonde zich de afgelopen jaren actief in overnames en wil met het nieuw beschikbare kapitaal nieuwe overnames gaan doen.

De investeringstak RCI van Rabobank is ruwweg in drie pijlers onderverdeeld. Een pijler voor innovatieve startups, een pijler voor Nederlandse en Food & Agri fondsen en eentje voor ondernemingen met een sterke groeiambitie, ondersteund door een duidelijke visie. VDK hoort thuis in het laatstgenoemde rijtje. De Overijsselse onderneming startte in 2013 met enkele overnames van installatiebedrijven met elk hun eigen specialisme, variërend van koeltechniek en klimaatbeheersing tot elektro- beveiligingstechniek. Inmiddels vallen er zeventien ondernemingen onder de vleugels van VDK. 

Verder groeien

VDK wil echter verder groeien. Enerzijds organisch, anderzijds via acquisities. Met behulp van de investering van Rabobank wil de onderneming het eerder ingezette groeitempo voortzetten en uitgroeien tot een brede aanbieder van technische diensten die allemaal op elkaar aansluiten. VDK wil een leidende speler worden in Noord-Oost Nederland. 

“De installatiebranche is volop aan het consolideren, wat ook noodzakelijk is omdat de installaties steeds complexer worden, waarvoor veel kennis aanwezig moet zijn. De VDK Groep heeft van alle technische disciplines de kennis in huis en kan ook alles met eigen mensen uitvoeren. VDK heeft een organisatie gebouwd die met de eigen bedrijven en mensen kantoren volledig kan renoveren en verduurzamen”, legt directeur-grootaandeelhouder Frans van der Kolk uit. Hij ziet voor VDK een belangrijke rol weggelegd in de verduurzaming van zakelijk vastgoed

Jan Droste (Rabo Corporate Investments): “VDK is in 6 jaar tijd uitgegroeid tot een indrukwekkende onderneming in de technische service sector. In de komende jaren voorzien wij door de huidige energietransitie en de verdere digitalisering van de gebouwde omgeving een groeiende vraag naar totaalaanbieders van technische services. Het ondernemerschap en de ambities van het management van VDK kunnen hier een goede invulling aan geven. Wij zien uit naar een goed partnerschap en zien de verdere groei van VDK met vertrouwen tegemoet.”