Succesvolle overstap naar cloud bezorgt LeasePlan Bank technologie-award

10 december 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

Een complex en omvangrijk project dat LeasePlan Bank volledig ‘cloud native’ heeft gemaakt, werd onlangs beloond met een Banking Technology Award. De online spaarbank won de prijs in de categorie ‘Best use of cloud’. Naast deze award was LeasePlan Bank ook nog genomineerd voor ‘Best tech overhaul’, daar werd het project als ‘Highly recommended’ aangemerkt.

LeasePlan Bank is de afgelopen anderhalf jaar bezig geweest met het naar de cloud migreren van al haar systemen. In een interview over de doelen van LeasePlan Bank legde marketingmanager Kevin Wetzel eerder al eens uit dat juist een online spaarbank baat heeft bij een flexibele en efficiënte IT-omgeving. Er is immers geen kantorennetwerk om op terug te vallen indien nodig. Die inspanningen zijn een succes geweest en zelfs beloond met een Banking Technology Award.

De Banking Technology Awards vormen een internationale erkenning voor succesvolle IT-projecten in de financiële sector. Afgelopen editie - gehouden op 5 december in Londen - was alweer de twintigste editie van de uitreikingen. Door de jaren heen zijn de awards zeker niet minder belangrijk geworden. Wat heet, in een tijd waarin elke bank bezig met is met innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, is een dergelijke award een goede blijk van waardering.

Compliment naar team en partners

“Het winnen van de Banking Technology Award voor ‘Best Use of Cloud’ is een groot compliment naar ons team en alle partners waar we mee samenwerken”, aldus eerder genoemde Wetzel. “In slechts 1,5 jaar tijd hebben we, als één van de eerste banken in Nederland, de volledige IT omgeving naar de cloud gebracht. Een vrij indrukwekkende prestatie als je je realiseert dat er bij LeasePlan Bank slechts 30 mensen werken, maar wel meer dan 1 miljoen rekeningen en 17 miljoen historische gegevens moesten worden gemigreerd. Door volledig over te gaan naar de cloud zijn we nog wendbaarder en kunnen we nog sneller innoveren. Het is mooi om te zien dat dit door de jury van de Banking Technology Awards ook werd erkend!”

LeasePlan Bank werd bij het project an sich ondersteund door core banking system provider Ohpen. Dat maakt de award ook voor deze Nederlandse fintech een reden om fier te mogen zijn.