LeasePlan Bank scoort met gemiddeld hoogste spaarrente over 2018

19 december 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online spaarbank LeasePlan Bank bood over het afgelopen jaar gemiddeld genomen de hoogste spaarrente. Dat blijkt uit data van vergelijkingssite voor sparen Spaarrente.nl. In totaal prijkte LeasePlan Bank tien van de twaalf maanden bovenaan. Genoeg om de Gouden Spaarrente 2018 in de wacht te slepen. De gemiddelde spaarrente bedroeg 0,37%.

Welke bank heeft de hoogste spaarrente? Het is een vraag die ongetwijfeld onder veel consumenten leeft. Nu is het vergelijken van financiële aanbieders sowieso al een vrij populaire aangelegenheid, maar als de algemene rentes zo laag staan als nu geldt dat nog extra. Veel consumenten willen logischerwijs het onderste uit de toch al niet hele diepe kan halen. LeasePlan Bank bood met gemiddeld 0,37% de hoogste spaarrente over het afgelopen jaar en wint daarmee de Gouden Spaarrente 2018.

Spaarrente.nl

De Gouden Spaarrente is een jaarlijks terugkerend fenomeen en een initiatief van Spaarrente.nl, waar consumenten aanbieders met elkaar kunnen vergelijken. “Wie het hele jaar een spaarrekening had bij LeasePlan Bank kreeg gemiddeld 0,37% rente over 2018”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. Van de twaalf maanden die het jaar telt stond LeasePlan Bank er tien bovenaan.

LeasePlan Bank scoort met gemiddeld hoogste spaarrente over 2018

Dat getal van 0,37% zal door menig consument met een licht gesnuif en enig cynisme ontvangen worden. Want is dat nu hoog? Tja, hoog is een rekbaar begrip. Triodos Bank biedt bijvoorbeeld al ruim een jaar helemaal geen rente. Dat lijkt de bank overigens niet echt te deren. Veel klanten van de bank hebben een intrinsieke motivatie met betrekking tot duurzaamheid, niet per se de hoogste spaarrente. De grootbanken zitten sinds de zomer allemaal rond de 0,03%. Zo bezien krijgt een spaarder bij LeasePlan meer dan tien keer zoveel rente over het spaargeld. 

Actief in Nederland en Duitsland

Voor fanatieke vergelijkers zal LeasePlan Bank misschien een bekende naam zijn. Bij het grote publiek ligt die bekendheid vermoedelijk wat lager. Verdeeld over Nederland en Duitsland bedient de online spaarbank zo’n 200.000 klanten. Sander Frons is director Finance&Operations van LeasePlan Bank en zegt: "De ambitie van LeasePlan Bank is om sparen zo leuk en makkelijk mogelijk te maken en daarbij past natuurlijk een aantrekkelijke rente. We zijn dan ook erg blij dat we de Gouden Spaarrente Award 2018 hebben gewonnen!”

Lees ook:
Interview met LeasePlan Bank over hun ambitie als spaarbank