BNP Paribas en Kantox sluiten samenwerking voor beheer valutarisico’s

12 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas en fintech-onderneming Kantox bundelen hun krachten. Kantox ondersteunt de bank bij zijn digitale transformatie door middels een software-oplossing het beheer van valutarisico’s te automatiseren en optimaliseren. Dit moet corporate thesauriërs werk en risico uit handen nemen.

De samenwerking tussen BNP Paribas en Kantox heeft specifiek betrekking op de EMEA-regio. Waar BNP Paribas een internationaal bekende naam is, is er voor Kantox nog een wereld te winnen. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fintech-onderneming biedt diensten op het vlak van de afhandeling van internationale betalingen en van valutarisicobeheer. 

Dynamic Hedgings

Zoals dat gaat met samenwerkingen - of althans wat doorgaans de bedoeling is - biedt deze overeenkomst beide partijen voordelen. BNP Paribas profiteert van digitale oplossing Dynamic Hedgings, die treasurers het beheer van hun valutatransacties helpt automatiseren en optimaliseren. Kantox boort een nieuw netwerk van klanten en mogelijkheden aan, meer in het bijzonder de clientèle van BNP Paribas Corporate & Institutional Banking.

“We zijn verheugd samen onze Dynamic Hedging-oplossing aan de corporate klanten van BNP Paribas aan te bieden”, Philippe Gelis, medeoprichter en CEO van Kantox. “Met onze oplossing, die al verscheidene keren bekroond is, kunnen treasurers hun valutabeheer automatiseren en micro-hedging inzetten om aan snelheid te winnen en het beheer van de geldstromen te optimaliseren. We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing, gekoppeld aan de financiële soliditeit van BNP Paribas, de corporate klanten van de bank een meerwaarde biedt.” 

Toekomstige kasstromen voorspellen

BNP Paribas stelt dat het klanten, dankzij Kantox, beter in staat stelt om toekomstige kasstromen te voorspellen. “Daartoe willen ze door te automatiseren hun hedging- en uitvoeringsprocedures optimaliseren. Dankzij het partnership van BNP Paribas met Kantox krijgen corporate treasurers in de EMEA- zone toegang tot een volledig geautomatiseerde hedging-oplossing, die hun op termijn zal toelaten hun thesaurieprocedures te verbeteren. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus Xavier Gallant, Head of Corporate FXLM Sales EMEA bij BNP Paribas.