ING’s ad interim Chief Transformation Officer Geert Wijnhoven vult functie definitief in

07 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Geert Wijnhoven is benoemd tot Chief Transformation Officer in Wholesale Banking bij ING. Wijnhoven vervulde deze rol al op ad interim basis sinds eind januari, als opvolger van de naar Rabobank vertrokken Vincent Maagdenberg.

De kersverse CTO van ING werkt al sinds 2007 voor de oranjebank, onder meer als Managing Director Financial Markets, Global Treasurer Wholesale Banking en Group Treasurer.

In zijn nieuwe functie zal hij zich richten op het verder verdiepen en verbeteren van de transformatie van de distributie-, digitale en leveringscapaciteiten van ING. Volgens de bank een cruciaal onderdeel voor het uitvoeren van zijn Wholesale Banking-strategie.

Geert Wijnhoven is benoemd tot Chief Transformation Officer in Wholesale Banking bij ING.

Wijnhoven wordt omschreven als een persoon met een diepgaande kennis van ING. Zo leidde hij onder andere de fusie van de afdelingen Capital Management en Treasury tot Group Treasury.

“Ik kijk ernaar uit om de digitale visie in Wholesale Banking verder te ontwikkelen”, legt Wijnhoven uit. “Met als doel onze organisatie toekomstbestendig te maken en een betere digitale ervaring te leveren aan onze collega’s en klanten."