Nieuwe vermogensbeheerder Topfund trekt voormalig Van Lanschot-bestuurder Labadie aan

09 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rob Labadie voegt zich als adviseur en als bestuurder bij de organisatie van de nieuwe vermogensbeheerder en aanbieder van alternatieve beleggingen Topfund. Met Labadie haalt Topfund een schat aan bankierservaring binnen, meer specifiek op het vlak van vermogensbeheer en effectenhandel. 

Topfund is een nieuwe naam in de Nederlandse markt voor vermogensbeheer en alternatieve beleggingen. In mei kondigde het de start van een nieuw en naar eigen zeggen uniek beleggingsfonds aan. Het fonds richt zich uitsluitend op de interbancaire valutamarkt. Dat het fonds nieuws is, is nog voorzichtig uitgedrukt. Topfund verwacht pas over enkele maanden als fondsmanager bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd te staan. 

Het management van Topfund bestond tot voor kort nog uit drie mensen: initiatiefnemer Bryan Houben, Nyenrode-professor Jaap Koelewijn en Bob van der Mast, directeur van TargetMedia. Daarbij voegde zich per 1 juli Rob Labadie. Labadie is sinds 1977 actief in de financiële sector met onder meer dienstverbanden bij Van Lanschot en Theodoor Gilissen, dat inmiddels niet meer als zodanig bestaat en opereert onder de fusienaam InsingerGilissen. Labadie heeft naast Van Lanschot en Theodoor Gilissen ook vele jaren ervaring op de handelsvloer van effectenbeurzen, waar hij verantwoordelijk was voor Britse en Amerikaanse professionele beleggers. 

Team krijgt vorm

Over enkele maanden moeten twee fondsen van start gaan, het High Frequency Daytrading fonds en kort daarna het Latency Arbitrage fonds. Het is de bedoeling dat Labadie zich grotendeels zal gaan richten op de institutionele klanten van Topfund. “Ik ben erg verheugd dat Rob ons team komt versterken”, aldus directeur en initiatiefnemer van Topfund Bryan Houden. “Met de komst van Rob begint het team van Topfund nu echt vorm te krijgen. Zijn jarenlange kennis en ervaring zijn een enorme aanwinst voor de onderneming en Rob past dan ook erg goed in de toekomstige strategie van Topfund”.