Money 20/20 Amsterdam vandaag van start

03 juni 2019 Banken.nl 3 min. leestijd

Vandaag start in de RAI in Amsterdam het jaarlijkse event Money 20/20, waar professionals uit het betalingsverkeer, fintech en financiële instellingen in bredere zin in groten getale aanwezig zijn. Het event staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van actuele kennis en ontwikkelingen en vanzelfsprekend het ontmoeten van bestaande en nieuwe relaties.

Hoe ziet de toekomst van geld en betalen eruit? Dat is zo ongeveer de hoofdvraag waar heel Money 20/20 om draait. Een eenvoudige vraag, in tegenstelling tot het antwoord erop. Professionals vanuit verschillende sectoren en vanuit heel Europa en daarbuiten komen samen op Money 20/20, met als doel het antwoord op die vraag een stapje dichterbij te brengen en de toekomst vorm te geven. Als evenement vindt Money 20/20 meerdere keren per jaar plaats op verschillende locaties. Naast Amsterdam voor de regio Europa zijn dit voor het komende jaar Las Vegas (USA), Hangzhou (China) en Singapore voor Azië in het algemeen.

In totaal zal de RAI de komende drie dagen bezocht worden door zo’n 500 professionals, waaronder een heel blik grote namen uit verschillende werelden. Leidende namen uit het bank- en betalingswezen worden vergezeld door vooraanstaande e-commerce professionals, regelgevers, journalisten, academici en consultants.

Money 2020 Europe

Banken.nl dook in de lijst met aanwezige partijen. Daaruit blijkt dat inderdaad het overgrote deel afkomstig is uit het bank- en betalingswezen, inclusief fintech. Bij elkaar opgeteld zo’n 70%. Regelgevers en de adviesbranche maken 12% van de bezoekers uit, gevolgd door de groep ‘anderen’ (12%), investeerders (3%), retailers (2%) en media (2%).

Ruim een kwart (28%) van de verwachte aanwezigen is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Exact 20% is afkomstig uit Frankrijk en de Benelux. Andere grote groepen nationaliteiten zijn afkomstig uit de Amerika’s (13%), de Duitstalige DACH-regio (10%) en de Noordse landen (8%).

Veel ‘usual suspects’ aanwezig

Wie zijn er zoal aanwezig? Een korte opsomming leidt langs veel bekende namen. Met ABN AMRO, INGRabobank en de Volksbank zijn alle grote Nederlandse banken aanwezig. Ook uit de rest van Europa geven zo ongeveer alle grote banken acte de présence: Barclays, RBS, HSBC (UK), Banca Mediolanum, UniCredit (IT), BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale (FR), Deutsche Bank, Commerzbank (DE), BBVA, Santander (ES) en Swedbank, Danske Bank en Nordea uit Scandinavië. Daarbij zijn er vertegenwoordigers van vele centrale banken, waaronder ook De Nederlandsche Bank.

Uit de technologie-hoek zijn namen als Mastercard, Comarch, Topicus, Adyen, Klarna, Visa, equensWorldline en PayPal aanwezig. Vanuit de juridische hoek is advocatenkantoor Van Doorne één van de aanwezige partijen.