Rabobank stelt Robert-Jan Vijverberg aan als Head of Corporate M&A

20 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robert-Jan Vijverberg is aangewezen als Rabobanks nieuwe Head of Corporate M&A. Per 1 juni volgt hij Adri Meijdam op, die eind vorig jaar met pensioen ging.

De 42-jarige Vijverberg brengt een kleine twintig jaar aan ervaring in investment banking en M&A mee naar zijn nieuwe post. Hij maakt sinds 2012 deel uit van de Rabobank, waar hij binnen de Financial Institutions Group begon als Executive Director op het gebied van financial sponsors coverage. In 2015 promoveerde hij tot zijn (nu nog) huidige functie van Managing Director in het Mergers & Acquisitions-team binnen de Wholesale, Rural & Retail (WRR)-divisie. Vanuit deze rol was hij vorig jaar onder meer betrokken bij de overname van Independer door De Persgroep. 

Voordat hij zich aansloot bij de Rabobank zette Vijverberg zich drie jaar in voor de Financial Institutions Group van Deutsche Bank. Vanuit de Londense vestiging van de bank werkte hij eerst twee jaar als Vice President en vervolgens een jaar als Director. Ook daarvoor was hij in dienst bij een Duitse financiële instelling, Dresdner Kleinwort Wasserstein. In de zes jaren die hij doorbracht bij de investeringsbank had hij achtereenvolgens de rollen van Analyst, Associate en Vice President.Rabobank stelt Robert-Jan Vijverberg aan als Head of Corporate M&A

De professionele loopbaan van Vijverberg begon bij ING Barings, dat in 1995 ontstond toen ING de van oudsher gerenommeerde Britse investeringsbank Baring Bank overnam voor het symbolische bedrag van één Britse pond. Dit nadat de bank eigenhandig ten gronde werd gericht door de toen nog jonge effectenhandelaar Nick Leeson, die tegen de regels in met enorme bedragen speculeerde op de richting van de Nikkei 225-index. Uiteindelijk verloor hij zo $1,4 miljard, twee keer zo veel als het handelskapitaal van Barings Bank. 

Vijverberg begon als Executive bij het inmiddels weer verkochte ING-onderdeel, nadat hij zijn bachelor en master International Business Studies had afgerond aan de Universiteit Maastricht. Gedurende zijn werkzame leven voltooide hij daarnaast nog het Executive Summer MBA Program van business school INSEAD.

Al zijn ervaring en expertise kan hij vanaf juni inzetten in zijn nieuwe rol. Hij zal hiervoor verhuizen van het Amsterdamse naar het Utrechtse kantoor van Rabobank. Als van Head of Corporate M&A zal hij verslag uitbrengen bij Marco Roddenhof, Global Head of Portfolio Management.