Vergelijkingswebsite Crowdfundmarkt breidt uit naar België

18 maart 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

De Nederlandse overzichtsaanbieder van crowdfundprojecten Crowdfundmarkt breidt uit naar onze zuiderburen. Per afgelopen vrijdag is een actueel en compleet overzicht aan crowdfundprojecten in België beschikbaar, via de website crowdfundmarkt.be.

Crowdfundmarkt werd in 2015 opgericht door de Nederlanders Frank van der Linden en Jeroen van der Beek. Beiden waren investeringsanalist bij energieonderneming Eneco. Destijds was het overzicht aan crowdfundprojecten tamelijk gefragmenteerd. Met een stevig groeiende crowdfundingsector zou die fragmentatie alleen maar verder oplopen. De oprichting van een soort marktplaats moest de vraag naar en het aanbod van projecten bij elkaar brengen. Dat is in de tussentijd aardig gelukt. In 2017 lanceerden zij een vernieuwde versie van crowdfundmarkt.nl, waarbij projecten of platformen gerangschikt worden zoals hieronder uitgebeeld.

Vergelijkingswebsite Crowdfundmarkt breidt uit naar België

Goed om te weten is dat Crowdfundmarkt zich uitsluitend richt op crowdfunding met een financieel rendement, in de vorm van leningen en aandelen. Doorgaans gaat het om bedrijven die startkapitaal willen vergaren. Deze vorm van crowdfunding staat in tegenstelling tot crowdfunding uit liefdadigheid, bijvoorbeeld iemand die een dure medische behandeling nodig heeft. Volgens Crowdfundmarkt zijn alle weergegeven projecten of platformen

"Booking.com van de crowdfundingmarkt"

"We zijn blij dat we deze stap kunnen zetten" aldus mede-oprichter Jeroen van der Beek. "Onze producten zijn nu klaar internationale expansie. De stip aan de horizon is het uitgroeien tot de Booking.com van de crowdfundingmarkt. In België actief worden is hierin een mooie stap voorwaarts." Naast de website kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven via blogs, social media en een maandelijkse nieuwsbrief.