Voormalig topbankier pompt geld in fintech-bedrijf Dyme

06 februari 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Oud bestuurder van onder meer Delta Lloyd en ING Hans van der Noordaa stapt in als investeerder bij fintech-bedrijf Dyme. Dyme heeft een app ontwikkeld die voor consumenten slapende abonnementen of te hoge vaste lasten identificeert en meteen een opzeg- of overstapservice biedt. Dyme werkt al samen met meerdere grote banken.

Bijna iedereen is wel ergens lid van zonder er gebruik van te maken of zonder het überhaupt nog te weten. Bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement op één of ander blaadje of het betalen van contributie aan een oude sport- of studentenvereniging. Tussen alle afschrijvingen valt het vaak niet eens meer op. Iets soortgelijks geldt voor energiecontracten of telefoonabonnementen. Daarvan weten mensen wel dat ze ervoor betalen, maar vaak weten ze niet dat het goedkoper kan of hebben ze geen zin om daar moeite voor te gaan doen.

Innovatie door PSD2

De app van Dyme identificeert al dit soort uitgaven en biedt meteen een gratis opzeg- of overstapservice aan. Naar eigen zeggen besparen gebruikers hiermee zo’n €530 per jaar. Gratis geld noemen de makers het en dat is niet eens bezijden de waarheid. Dyme zou niet mogelijk zijn zonder PSD2, immers het heeft de betaalgegevens nodig van gebruikers van de app. Inmiddels heeft de fintech koppelingen beschikbaar met rekeningen van ABN AMRO, BunqING en Rabobank in Nederland en het Duitse N26, dat onlangs de status van meest waardevolle Europese fintech behaalde.

Voormalig topbankier pompt geld in fintech-bedrijf Dyme

Dyme maakt bekend dat oud-topbankier Hans van der Noordaa instapt als investeerder. Van der Noordaa heeft er bijna een heel werkend leven in de financiële sector opzitten. Meest recent was hij bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, daarvoor was jarenlang werkzaam bij ING, onder meer als bestuurder. Momenteel is hij Senior Advisor bij Deloitte en heeft hij een adviserende functie bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Als bankier zag Van der Noordaa naar eigen zeggen al veel potentie in overstappen vanuit een bankapp, maar in ‘zijn’ tijd was dat nog niet haalbaar.

Accenture Innovation Awards

Met Dyme stapt Van der Noordaa in bij een jonge startup, die eerder al de aandacht van grote partijen wist te trekken. Zo was Dyme één van de vijf genomineerden voor de Accenture Innovation Awards in de categorie Finance. De hoofdprijs ging aan de neus van Dyme voorbij, maar de fintech kon zich in elk geval presenteren aan een selecte groep decision makers.