Startup in klantidentificatie winnaar Accenture Innovation Awards

06 november 2018 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag vond in Maarssen het evenement Accenture Innovation Awards plaats. Verspreid over acht categorieën werden acht winnaars verkozen van innovatieve ideeën. In de categorie Finance werd de startup Safened verkozen tot winnaar. Safened stelt financiële instellingen in staat om klanten snel maar grondig te identificeren, teneinde fraude te voorkomen.

Normaal gesproken het domein van ronkende motoren en piepende bandjes, maar afgelopen vrijdag eventjes eigendom van een reeks innovatieve startups, bedrijven en investeerders. Managementadvieskantoor Accenture organiseerde in kart- en evenementencentrum De Fabrique in Maarssen de Accenture Innovation Awards. De awards zijn jaarlijks de apotheose van de Innovation Summit, die als doel het bevorderen en belonen van innovatie heeft. Een traject ook dat al een tijdje terug is ingezet en vrijdag de ‘grand finale’ meemaakte.

Bijdragen aan innovatie

“Met de Accenture Innovation Awards ondersteunen we innovatieve ondernemers om hun oplossingen verder uit te rollen en koppelen we hen aan bedrijven, investeerders en accelerators”, zegt Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead van Accenture Nederland. “De Accenture Innovation Awards zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de laatste digitale innovaties, maar ook om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken die met de juiste impuls onze economie aanjagen.”

Startup in klantidentificatie winnaar Accenture Innovation Awards

Accenture is actief in veel richtingen en dat was goed terug te zien op het evenement. In totaal waren er acht categorieën waarin vernieuwende startups zich konden presenteren. De redactie van Banken.nl richt zich specifiek op de categorie Finance, een adviesrichting die naar eigen zeggen steeds belangrijker is voor Accenture vanwege de hoge mate van verandering die er plaatsvindt.

Dragons’ den

Vanuit tientallen inzenders had een jury voor het evenement al vijf finalisten gekozen. Die mochten stuk voor stuk in ‘the dragons’ den’ hun idee gaan pitchen voor een deskundige jury, bestaand uit kopstukken uit het werkveld. Iedere pitcher had een minuut de tijd om zijn (in het geval van Finance helaas ook echt enkel ‘zijn’ en geen ‘haar’) idee te presenteren, waarna alle vijf de kandidaten gezamenlijk op het podium verschenen om kritische vragen van de jury te beantwoorden. De vijf bedrijven die het tot de finale schopten waren:

Agri-wallet: Veel kleine boeren wereldwijd hebben geen toegang tot financiële diensten. Met Agri-wallet beschikken kleine boeren, veelal in ontwikkelingslanden, over een mobiele portemonnee, waarmee ze meer mogelijkheden krijgen op het gebied van financiën. Voor het concept wordt gebruik gemaakt van blockchain.

Attrace: Via een zelfgebouwde blockchain koppelt Attrace websites en adverteerders aan elkaar op een decentrale manier. De winst zit in het uitschakelen van de ‘middle man’, bijvoorbeeld pr- of reclamebureaus.

Budlr: Uitgesproken als ‘butler’ dient Budlr inderdaad als een soort persoonlijke bediende. Via een platform biedt Budlr Nederlanders in financiële problemen sneller inzicht in hun persoonlijke financiën en persoonlijke zorg op maat. Zo worden lange en dure hulptrajecten efficiënter ingericht.

Dyme: Een app die gebruikers in staat stelt op een nieuwe manier inzicht te geven in uitgaven. Daarbij gaat het met name om vaste lasten van abonnementen. Dyme somt op waar het eventueel goedkoper kan of waar je ‘slapend’ lid van bent en dus beter kunt opzeggen.

Safened: Een digitale oplossing die financiële organisaties in staat stelt om klanten snel te identificeren om fraude te voorkomen. Door onboarding te vereenvoudigen zonder in te boeten aan betrouwbaarheid kunnen grote bedrijven veel tijd besparen en risico’s verminderen.

Safened

De jury koos Safened tot winnaar van de Innovation Summit voor wat betreft Finance. De jury is onder de indruk van de ontwikkelingssnelheid, het professionele karakter en de duidelijke antwoorden op vragen vanuit de jury. Volgens de jury biedt het bedrijf de financiële industrie een oplossing voor een aanwezig en moeilijk op te lossen probleem. Naast een geldprijs ontvangt Safened het komende jaar advies, workshops en mediawaarde van de verschillende partners van het evenement.