Rabobank Eindhoven-Veldhoven krijgt nieuwe directeur en gaat fuseren

19 december 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In 2019 wordt Rabobank Eindhoven-Veldhoven samengevoegd met twee lokale vestigingen uit de nabije omgeving, Rabobank Dommelstreek en Rabobank Het Groene Woud Zuid. Dat is althans het voornemen van de directies en rvc’s van de drie banken. Er ligt een getekende intentieverklaring om per 1 juni 2019 samen door het leven te gaan. De leden mogen zich wel eerst nog uitspreken. De beoogde nieuwe directeur is Marc Cootjans.

Er gebeurt momenteel veel achter de schermen bij Rabobank. Er wordt druk gesleuteld aan de organisatie om ook in de toekomst een factor van betekenis te blijven. Het idee van een coöperatie blijft op zichzelf bestaan, maar wordt wel iets anders ingestoken. Één van de grootste lokale Rabobanken is van oudsher de vestiging Eindhoven-Veldhoven. Als het aan de beleidsmakers ligt gaat Eindhoven-Veldhoven de krachten bundelen met de banken Dommelstreek (rond Geldrop) en Het Groene Woud Zuid (rond Best).

Transformatie

De fusie past binnen de transformatie die ‘de Croeselaan’ voor ogen heeft. Rabobank is verspreid over het land bezig specifieke expertises te bundelen. Zelf spreekt de bank van ‘robuuste specialistenteams’. Zo wil de bank hoogwaardige dienstverlening dichtbij en lokaal aan blijven bieden.

Rabobank Eindhoven-Veldhoven krijgt nieuwe directeur en gaat fuserenMarc Cootjans is kort geleden al aangewezen als nieuwe directievoorzitter voor Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Hij treedt aan per 1 januari en komt over van Rabobank Maastricht en Omstreken. Het is de bedoeling dat hij ook de leidsman wordt van de fusie van de drie genoemde lokale Rabobanken. “Door in te zetten op een intensieve samenwerking tussen de lokale Rabobanken in Oost-Brabant kunnen we kennis, kapitaal en netwerken nog beter aan onze klanten ter beschikking stellen dan nu al gebeurt. Zowel op zakelijk als maatschappelijk vlak liggen er volop kansen en uitdagingen die we als Rabobank vanuit gezamenlijkheid gaan aanpakken. Het is een geweldig gebied, waarmee ik ook persoonlijk sterk verbonden ben. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Tot de jaarwisseling is Jos Rooijakkers nog de eindverantwoordelijke bij Rabo Eindhoven-Veldhoven. Vanaf 1 januari gaat hij het traject rond de voorgenomen samenvoeging van de drie Brabantse Rabobanken begeleiden.

Naamgeving

Directies en raden van commissarissen zijn het in principe eens over de samenvoeging en hebben al een intentieverklaring ondertekend. Begin 2019 mogen ook de leden nog hun zegje doen. Daarna mogen de banken zich vermoedelijk nog gaan buigen over een nieuwe naam. Want met Rabobank Eindhoven-Veldhoven Dommelstreek Het Groene Woud Zuid zullen de werknemers flinke visitekaartjes nodig gaan hebben.

Lees ook:
Barbara Baarsma wordt nieuwe directeur Rabobank Amsterdam