Rabobank draagt Els de Groot voor als nieuwe chief risk officer

22 oktober 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Als toezichthouders en de ondernemingsraad geen bezwaren hebben volgt Els de Groot rond de jaarwisseling Petra van Hoeken op als chief risk officer van Rabobank. Daarnaast wordt ze lid van de Groepsdirectie van de in Utrecht gevestigde bank.

De voorgenomen benoeming van De Groot zal haar eerste professionele connectie gaan vormen met Rabobank. De Groot begon haar carrière in 1987 in de financiële sector, bij ABN AMRO. Daar werkte zij 21 jaar, in verschillende functies, onder meer op het gebied van risk management. Ze eindigde haar carrière bij ABN AMRO als executive vice president. Na een korte periode als interim cfo bij Van Lanschot ging ze in 2012 als financieel eindverantwoordelijke aan de slag bij luchthaven Schiphol. Naast deze job heeft ze zitting in de rvc’s van waterbedrijf Vitens en bedden- en matrassenfabrikant Beter Bed.

Rabobank draagt Els de Groot voor als nieuwe chief risk officer

Ron Teerlink is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank en kijkt alvast vooruit: “Petra van Hoeken heeft in de afgelopen jaren een nieuwe en goede basis gelegd onder de risk awareness van de bank. Met haar decennialange, internationale ervaring heeft zij belangrijke verbeteringen in ons systeem van risicobeheersing en rapportage aangebracht. Rabobank is Petra zeer erkentelijk voor haar betrokkenheid en bijdragen en we zijn dan ook blij dat zij aan de bank verbonden blijft. Nu de bank een volgende fase van haar transitie ingaat halen wij met Els de Groot een toegewijde Chief Risk Officer in huis. Zij zal verder bouwen op het fundament dat onder Petra’s leiding tot stand is gekomen en het ontwikkelde beleid verder implementeren.”

Naar verwachting is de goedkeuringsprocedure tegen het einde van het jaar afgerond.