ABN AMRO en ING zetten nieuwe stappen met IBAN-Naam Check

14 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

ABN AMRO biedt klanten via internetbankieren nu ook de IBAN-Naam Check. Nadat ING eerder de IBAN-Naam Check al beschikbaar stelde voor internetbankieren via de computer breidt de bank dat nu ook in de mobiel bankieren app. ING biedt de update eerst aan klanten met iOS, volgende maand volgt Android.

De IBAN-Naam Check is een toepassing die ontwikkeld werd door Surepay, een corporate startup van Rabobank. Het is dan ook niet verwonderlijk dat klanten van Rabobank als eerste konden vertrouwen op de nieuwe vorm van beveiliging, zowel voor internetbankieren als voor mobiel bankieren. Door de combinatie van rekeningnummer en naam begunstigde te toetsen kan het aantal foute overschrijvingen omlaag. Een typefout is immers zo gemaakt, zeker met de kleine toetsjes op een mobiel. Daarbij is het een waardevol middel tegen fraude en oplichting. Steeds meer banken bieden deze technologie, al gaat het stapje voor stapje.

ABN AMRO en ING zetten nieuwe stappen met IBAN-Naam Check

Internetbankieren ABN AMRO

ABN AMRO integreert de oplossing nu ook voor klanten die gebruik maken van internetbankieren. Let wel, het gaat bij ABN AMRO enkel nog om bankieren via de pc. De optie is nog niet beschikbaar voor de mobiel bankieren app, dat volgt later.

ING breidt uit naar mobiel

Ondertussen is ING een tijdje terug al gestart met het bieden van de IBAN-Naam Check. Ook de oranje bank bood de dienst eerst enkel voor internetbankieren via de pc. Nu rolt ING de IBAN-Naam Check verder uit naar de mobiel bankieren app. Echter gaat dit ook niet in één keer. Iphone-gebruikers kunnen inmiddels een update downloaden waarmee ze ook meteen de IBAN-Naam Check installeren. Consumenten met telefoons die draaien op Android moeten nog ongeveer een maand wachten.

Inmiddels bieden Rabobank, ING, ABN AMRO en de drie Volksbank-dochters SNS, ASN Bank en RegioBank de IBAN-Naam Check op tenminste één of meerdere platformen aan.

Gerelateerd: Rabobank lanceert als eerste Nederlandse bank IBAN-Naam Check