BLG Wonen wint Viisi Beste Hypotheekprijs 2017

04 juni 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

BLG Wonen, één van de labels van de Volksbank, heeft een prijs gewonnen voor beste hypotheek van 2017. Het gaat om de Beste Hypotheekprijs van hypotheekadviseur Viisi. BLG Wonen wordt vooral geroemd vanwege het maatwerk dat zij leveren.

Was 2016 al een goed jaar voor Nederlandse aanbieders van hypotheken, in 2017 ging het nog iets beter. Aangezwengeld door de bijzonder actieve huizenmarkt in het afgelopen jaar werden er 375.000 hypotheken aangevraagd. Een stijging van 3,7% ten opzichte van 2016. Het gemiddelde bedrag van een hypotheek steeg stom toevallig met hetzelfde percentage van 3,7%, tot €235.000.

Vanzelfsprekend wil iedere hypotheekaanbieder een graantje meepikken tijdens deze hausse. Enerzijds is dat voor consumenten positief, omdat concurrentie zorgt voor een lagere prijs, of in dit geval een lagere hypotheekrente. Aan de andere kant wordt het door de vele aanbieders moeilijker om door de bomen het bos te vinden. Want wat is nu de beste hypotheek? Dat is op zichzelf al een moeilijke vraag om te beantwoorden, want de ene consument is de andere niet. Hypotheekadviseur Viisi - gericht op hypotheekadvies voor hoogopgeleiden - ontwikkelde een vergelijking om zo objectief mogelijk vast te stellen wat de beste hypotheek is.

BLG Wonen wint Viisi Beste Hypotheekprijs 2017

Objectieve criteria

Via een stemming onder adviseurs en acceptanten en een lijst met objectieve criteria heeft BLG Wonen de prijs voor Beste Hypotheek in de wacht gesleept. Die lijst van objectieve criteria bestaat uit duurzaamheid, de standaard voorwaarden, rentedaling op basis van Loan to Value (LtV), de mogelijkheid om boetevrij af te lossen, vrije bankkeuze, het aanbieden van maatwerk voor speciale casussen (zoals expats en PhD-kandidaten), de doorlooptijd en de mogelijkheden voor financiering in box 3 (volgens Viisi belangrijk in een tijd waarin overwaarde van woningen veel voorkomt).

Maatwerk

De Volksbank-dochter scoort volgens Viisi erg goed op het leveren van maatwerk: “Één van de belangrijkste redenen voor de winst van BLG, is het feit dat zij per casus naar het complete plaatje kijken. Ze hebben geen lijst met vaste punten waaraan een klant moet voldoen voor het verkrijgen van een hypotheek, maar willen vaak kijken naar waar de mogelijkheden liggen en hun best doen om het waar te maken voor de klant.”

BLG Wonen gaat er dus met de hoofdprijs vandoor. De tweede plaats is een ex aequo voor ABN AMRO en Obvion. De derde tree op het podium is voor Florius, dat vorig jaar met de bloemen naar huis ging.