ABN AMRO Beyond Banking Days; samen nadenken over de toekomst van bankieren

02 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe ziet de toekomst van de bank eruit? Die existentiële vraag staat centraal tijdens het evenement Beyond Banking Days, gehost door ABN AMRO. De bank wil samen met diverse partijen drie dagen lang filosoferen over de toekomst van bankieren en oplossingen bedenken voor uitdagingen die nu nog niet algemeen bekend zijn.

Het is een vraag waar veel bancaire professionals zich mee bezighouden. Hoe ziet de bank van de toekomst eruit? Het is tenslotte ook een vraag die veel aandacht verdient. Degene die weet hoe de bank van de toekomst eruit ziet, kan zich er het beste op voorbereiden en daarmee gerichte inspanningen leveren en gericht investeren.

De uitdagingen die de revue zullen passeren tijdens Beyond Banking Days gaan over onder andere privacy, personal finance en de circulaire economie. Gebieden waarin naar verwachting veel veranderingen in zullen gaan optreden vergeleken met nu. Ook zal er aandacht zijn voor nieuwe financiële producten en diensten, die passen in ‘smart’ huishoudens, huishoudens die vol zitten met technologische snufjes. ABN AMRO biedt deelnemers de kans om hun ideeën voor bankieren in de toekomst nu al te realiseren.

Vanuit verschillende richtingen nadenken over toekomst bankieren

Christian Bornfeld, Chief Innovation & Technology Officer ABN AMRO leg uit: “Iedereen weet dat onze samenleving voor grote uitdagingen staat zoals het klimaat en privacy. Als bank onderzoeken we hoe wij kunnen bijdragen aan de oplossingen, voorbij onze eigen bankproducten en -diensten. We noemen het niet voor niets Beyond Banking Days. Om te komen tot andere, innovatieve ideeën over die complexe uitdagingen denk ik dat we moeten luisteren naar klanten en maatschappij, durven experimenteren en van elkaar willen leren. Ik nodig iedereen die zich hierdoor geïnspireerd voelt van harte uit voor de Beyond Banking Days.”

Van binnen en van buiten financiële sector

Zowel ontwikkelingen van binnen als van buiten de financiële sector zullen aan bod komen. Het programma bestaat uit verscheidene onderdelen, waaronder keynote speeches, workshops onder leiding van experts en een twee etmalen durende hackathon (een samentrekking van de woorden ‘hack’ en ‘marathon’, meer specifiek wordt hiermee gedoeld op een bijeenkomst voor software-ontwikkelaars, red.). ABN AMRO daagt iedereen uit inspiratie te komen opdoen en ideeën en visies te delen met bankiers, fintechs, toezichthouders, klanten, studenten, techneuten, belangenorganisaties, ngo’s en andere geïnteresseerden.