Rabobank verlengt samenwerking met StartupDelta

09 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Een ideale voedingsbodem creëren voor nieuwe bedrijven, dat is wat Rabobank en StartupDelta samen willen bereiken. Rabobank had al een overeenkomst met StartupDelta, die wordt nu nog eens voor drie jaar verlengd.

Het Nederlandse programma StartupDelta richt zich op de ontwikkeling van een ecosysteem waarin beloftevolle bedrijven succesvol kunnen ontstaan, bloeien en uiteindelijk internationaliseren. In de media is prins Constantijn van Oranje regelmatig te zien als boegbeeld van StartupDelta. Rabobank werd vorig jaar corporate partners van het programma en heeft nu aangekondigd het partnerschap met drie jaar te verlengen.

Rabobank wil bijdragen aan ecosysteem voor startups

Bart Leurs, chief Digital Transformation Officer bij Rabobank: “Innoveren doe je niet alleen, maar bereik je door samen te werken. Door samen met onze klanten en partners te innoveren, nemen we een centrale rol in het innovatie ecosysteem in. Met dit partnership proberen we op meer dan 60 regionale plekken de startups van Nederland te ondersteunen met onze kennis, netwerk en financiële oplossingen. We geloven in de startups als groeimotor van de BV Nederland en ‘early indicator’ in een sector voor onze andere zakelijke klanten.”

Door strategisch samen te werken met StartupDelta wil Rabobank naar eigen zeggen bijdragen aan innovatie en ondernemerschap. De bank doet dat onder meer met Rabo Frontier Ventures, een fonds van €60 miljoen waarmee de bank investeert in beloftevolle bedrijven, en het Innovatie Fonds Rabobank, voor duurzame startups.

Chinese markt

Vanuit StartupDelta laat prins Constantijn weten blij te zijn met voortzetting van de partnership met Rabobank: “Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met Rabobank de komende drie jaar. Samen hebben we al mooie resultaten bereikt, zo hebben we ondernemers kunnen laten kennismaken met Alibaba en de andere mogelijkheden op de Chinese markt. Ook hebben we gezamenlijk StartupFest Europe georganiseerd, het grootste startup event van Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende periode verder gaan op de ingeslagen weg om Nederland nog innovatiever en ondernemender te maken.”