BLG Wonen en Regiobank krijgen allebei nieuwe directeur

24 november 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Met ingang van het nieuwe jaar - op 1 januari stipt - wordt Frank Soede de nieuwe directeur van BLG Wonen. Na een periode van zeven jaar in dienst als commercieel directeur bij dezelfde bank volgt hij zittend directeur Rein Wispelweij op, die op zijn beurt directeur wordt bij Regiobank.

Enige tijd terug kondigde De Volksbank - het overkoepelende bedrijf van de labels SNS, ASN BankBLG Wonen en RegioBank - al een vereenvoudiging aan van de managementstructuur. Het aantal directeuren binnen de organisatie wordt teruggebracht van 49 naar 27 en dat betekent dat een fors aantal directieposten verdwijnt. Voor BLG Wonen betekent het dat twee directieposten teruggebracht worden naar één.

Rein Wispelweij

De benoeming van Frank Soede als directeur van BLG Wonen is onderdeel van een kleine stoelendans. Vertrekkend BLG Wonen directeur Rein Wispelweij - onlangs op Banken.nl hoofdpersoon in een interview over ZZP'ers en hypotheken - schuift namelijk door naar de post van directeur bij RegioBank. Waar de toekomst van zittend RegioBank directeur Hans van den Bor ligt is nog niet duidelijk. Hij is al vijftien jaar leidinggevende binnen de bank. Volgens een woordvoerder van De Volksbank oriënteert hij zich op nieuwe functies zowel binnen als buiten de bank.