Triodos beleggingsfonds wint vwd Cash Fund Award

18 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Sustainable Mixed Fund, het beleggingsfonds van Triodos Bank in duurzame aandelen en obligaties wereldwijd, heeft de vwd CASH Fund Award gewonnen in de categorie Mixed Global Currency Balanced.

vwd CASH Fund Award

De vwd CASH Fund Awards 2014 is een initiatief van vwd group en het beleggingsmagazine CASH. De prijzen zijn bedoeld om de best presterende actief en passief beheerde fondsen in de schijnwerpers te zetten. Ze werden op dinsdag 11 maart uitgereikt tijdens een gala-avond in de Westerunie te Amsterdam.

Triodos - Fundawards

Triodos Sustainable Mixed Fund

Triodos Sustainable Mixed Fund belegt met name in beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd die een sterke financiële positie combineren met goede prestaties op sociaal en milieugebied. Het fonds belegt in duurzame aandelen (30% tot 60%) en in obligaties (40% tot 70%, waarvan gemiddeld 40% in staatsobligaties en gemiddeld 60% in bedrijfsobligaties).

Naast de gebruikelijke analyse van rendement en risico worden de beleggingen uitgebreid getoetst op hun duurzame kwaliteiten. Het Triodos Sustainability Research team voert het duurzaamheidsonderzoek uit en bepaalt het beleggingsuniversum op basis van sociale en milieu criteria. Delta Lloyd Asset Management stelt binnen dat universum voor dit fonds de aandelen en obligatieportefeuille samen.