ASN Bank zoekt duurzaam ondernemerstalent

01 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ASN Bank is op zoek naar talentvolle en innovatieve ondernemers die bijdragen aan verduurzaming van de wereld. Bedrijven met slimme en duurzame ideeën maken kans op de zogeheten ASN Bank Wereldprijs. Deze prijs kan voor veel startende bedrijven een belangrijk duwtje in de rug geven.

De Wereldprijs is een middel van ASN Bank om duurzaamheid in de samenleving te stimuleren. Tot en met 20 september kunnen ondernemers zich inschrijven op het platform Voor de Wereld van Morgen. Het platform is opgericht om beginnende ondernemers te ondersteunen op het gebied van training, coaching, marketing en bovendien maken de startups kans op een geldprijs die kan oplopen tot €20.000.

ASN Bank zoekt duurzaam ondernemerstalent

Bedrijven die willen meedingen naar de Wereldprijs moeten wel voldoen aan een aantal voorwaarden ASN Bank heeft opgesteld. Allereerst dienen ingezonden projecten te voldoen aan de missie van ASN en passen binnen enkele vooropgestelde duurzame thema’s:

  • mens en samenleving
  • natuur en milieu
  • klimaatbescherming

Van alle ingezonden plannen gaan er uiteindelijk zes bedrijven door naar de finaleronde, die plaatsvindt op 15 november. In het Rotterdamse Bluecity bepaalt een vakjury wie per categorie er met de winst vandoor gaat. Zij verdelen een bedrag van €40.000 over de winnaars. Daarnaast maken alle zes bedrijven ook nog kans op een publieksprijs, met een waarde van maximaal €5.000.

Eerdere winnaars

De ASN Bank Wereldprijs heeft in het afgelopen decennium meerdere startups het juiste zetje in de rug gegeven. Een mooi voorbeeld is Yoni dat in 2014 één van de prijzen won. Mede-oprichtster van Yoni - Mariah Mansvelt Beck - legt uit: “Iedereen die een goed idee heeft, raad ik echt aan om mee te doen met de ASN Bank Wereldprijs. Wij deden mee met Yoni en hebben echt superveel gehad aan alle adviezen en het hele voortraject. En áls je uiteindelijk de prijs wint, krijg je een boost van alle media-aandacht.”