8 finalisten ASN Bank Wereldprijs 2014 bekend gemaakt

07 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 13 november wordt voor de zevende keer de ASN Bank Wereldprijs uitgereikt, de prijs voor het meest inspirerende project om de wereld een stukje mooier te maken. Deze week zijn de acht finalisten bekend gemaakt.

Finale

Langzaam komt het eindpunt van de ASN Bank Wereldprijs in zicht. Op 27 oktober heeft de jury op basis van projectplannen twee projecten per thema geselecteerd die op 13 november in de finale staan. Na twee selectiemomenten, twee intensieve trainingsdagen en een succesvolle stemronde zijn er nog acht projecten in de race.

ASN Bank Wereldprijs - Finalisten

De finalisten zijn:
- Yoni
- Dutch Solar Cycle
- Beroepsonderwijs en stages voor jongeren met een handicap
- IK circuLEER: leren en werken in een circulaire economie
- CO2 neutraal cement maken uit betonpuin
- Seepje, samen wassen we de wereld schoner en mooier
- Torentuin
- FoodSharing: minder verspilling, meer verbinding

ASN Bank Wereldprijs 2014

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt en organiseert daarom sinds 2009 de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten voor de wereld te helpen groeien.

De duurzame bank nodigt ieder jaar initiatiefnemers met een frisse blik op de duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Het gaat om projecten die ondernemend, innovatief en creatief zijn, en een grote impact op de duurzame samenleving hebben. De bekendste en succesvolste winnaar van de ASN Bank Wereldprijs tot nu toe is de FairPhone.