Robot van ING geeft kinderen les over geld

12 mei 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robot Ginger heeft op het ING-kantoor in Amstelveen les gegeven aan een groep van twintig kinderen over goed omgaan met geld. Van alle initiatieven in de financiële sector om het financiële bewustzijn van kinderen te verbeteren, is de geld-les van ING de eerste die gebruikmaakt van een robot.

Kinderen leren omgaan met geld wordt door zowel de overheid als banken als belangrijk initiatief gezien. De afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven georganiseerd en in het leven geroepen om kinderen meer geldwijs te maken. Voorbeelden zijn onder meer de jaarlijkse Week van het Geld, waarin kinderen onder meer gastles krijgen over geld van bankiers en het Nationaal Geldexamen wordt verzorgt door accountants- en adviesorganisatie Deloitte. Een ander voorbeeld is Monli Kids. Eind 2016 lanceerde Monli, een initiatief van technologiebedrijf Topicus, deze zakgeld- en spaarapp voor kinderen om hen slim te leren omgaan met geld.

ING-robot Ginger geeft kinderen les over geld

Financiële les van robot

Ook ING vindt het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd kennis bij te brengen over hoe zij het beste kunnen omgaan met hun geld. Om die reden heeft de bank op 10 mei 2017 voor het eerst een financiële les georganiseerd voor een groep van twintig kinderen tussen de 9 en 11 jaar op het ING-kantoor in Amstelveen.

Het vernieuwende aan de les, was dat deze niet door een menselijke leraar of bankier gegeven werd, maar door een robot. Robot Ginger is een robot die speciaal gemaakt is voor interacties tussen mensen. Door de robot in te zetten heeft ING niet alleen een primeur in Nederland maar is ook de eerste Europese bank die gebruikt maakt van een robot voor menselijke interactie. In ING’s woorden is de geldles een eerste voorbeeld van verschillende initiatieven die ING momenteel op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie ontwikkelt.

Aangezien de eerste les van Ginger een succes was, heeft ING besloten om iedere maand op haar kantoren dergelijke lessen te gaan organiseren.