ABN AMRO en ING in top 100 beste werkgevers voor ICT professionals

25 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

ING en ABN AMRO zijn in de bankensector de beste werkgevers voor ICT-professionals. Op basis van onderzoek onder meer dan 3.000 Nederlandse ICT’ers is een ranglijst opgesteld van de 100 best-beoordeelde werkgevers in zowel de ICT-sector als daarbuiten.

Uit onderzoek is gebleken dat de omzet van de Nederlandse ICT-markt de afgelopen jaren harder is gegroeid dan de totale Nederlandse economie – met 2,4% tegenover 1,8%. Voor 2017 is de verwachting dat de groei van de ICT-markt in ons land verder versnelt, waardoor ook de vraag naar ICT-professionals verder stijgt, zowel in de ICT-branche zelf als bij de ICT-afdelingen van bedrijven en organisaties uit alle segmenten van het bedrijfsleven en de overheid. Vandaag de dag telt ons land circa 371.000 IT-professionals, 9% meer dan in 2014. Ook in de bankensector is het aantal ICT’ers fors toegenomen – het aandeel IT-professionals is in de bankensector de 20% ruim gepasseerd. 

ABN AMRO en ING in top 100 beste werkgevers voor IT-professionals

Een Nederlands werkgeversonderzoek onder ruim 3.000 ICT’ers* brengt de 100 aantrekkelijkste en beste werkgevers voor IT-professionals in kaart. Uit het onderzoek blijkt dat Microsoft de beste werkgever is voor ICT’ers in Nederland met een gemiddelde score van bijna 9,9. De score is samengesteld uit de beoordelingen van eigen IT-werknemers op verschillende dimensies. Na Microsoft volgen op de tweede en derde plek van de top 100 respectievelijk PharmaPartners en ACES Direct.

Banken in top 100

Ondanks de toename van het aantal ICT’ers in de bankensector, scoren de Nederlandse banken minder hoog dan in eerdere werkgeversrankings. Was SNS Bank N.V. (het huidige Volksbank) in 2015 nog de favoriete werkgever voor ICT’ers buiten de ICT-sector met een 9,1, dit jaar staat de bank niet in de top 100 door een gebrek aan respondenten. Ook Rabobank valt dit jaar buiten een plek in de top 100, terwijl de bank vorig jaar juist hoog scoorde. 

ING en ABN AMRO hebben wel een plekje in de top 100 weten te veroveren. Beide banken hebben een score van rond de 6,6 behaald goed voor de plekken #97 (ING) en #100 (ABN AMRO).

* Onderzoek werd uitgevoerd door Enigma Research in opdracht van Computable.