ABN AMRO bespreekt toekomst bankieren tijdens Beyond Banking Days

24 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van 9 tot en met 11 juni organiseert ABN AMRO de Beyond Banking Days. Tijdens het 3-daagse programma brengt de bank verschillende relevante ontwikkelingen binnen en buiten de financiële sector onder de aandacht, die de toekomst van bankieren kunnen gaan bepalen.

De bankensector ondergaat momenteel grote veranderingen. Snelle technologische ontwikkelingen, nieuwe uitdagers op de markt die afkomstig zijn uit onder meer de ICT-sector, veranderde behoeften, wensen en verwachtingen van klanten en de introductie van nieuwe wet- en regelgeving hebben allemaal impact op de bedrijfsvoering en activiteiten van banken, zowel in Nederland als internationaal.

Dat bankieren er in de toekomst radicaal anders uit zal gaan zien, is zeker volgens ABN AMRO. Om erachter te komen welke ontwikkelingen relevant zijn voor de bankensector en een idee te krijgen welke daadwerkelijk impact zullen gaan hebben op het toekomstige gezicht van bankieren, heeft de grootbank een aanzienlijke groep van keynote sprekers en experts uitgenodigd om tijdens een evenement van drie dagen presentaties en workshops te verzorgen voor een publiek van bankiers, FinTech-bedrijven, toezichthouders, klanten, studenten, techneuten, belangenorganisaties, NGO’s en anders geïnteresseerden. 

Beyond Banking Days

ABN AMRO Beyond Banking Days

Het evenement, genaamd de ABN AMRO Beyond Banking Days, vinden plaats op 9, 10 en 11 juni in SugarCity te Halfweg. Het driedaagse programma omvat onder meer key-note speeches, workshops onder leiding van gerenommeerde experts en een 48 uur-durende hackathon. Verschillende sprekers en experts zijn reeds bekendgemaakt, onder wie David Brear, bekend fintech expert, en Sean Carney, Chief Design Officer van Philips. Een van de laatste aangekondigde sprekers is politiek wetenschapper Flor Avelino. Frederieke Hegger (auteur, journalist en verslaggeefster) en Thomas van Groningen, DJ bij BNR Nieuwsradio, zullen tijdens de Beyond Banking Days optreden als moderators. 

In de hackathon, die op 9 juni om 17:00 wordt afgetrapt, strijden deelnemende teams van maximaal 5 personen door hun gaafste ideeën voor de toekomst van bankieren zo succesvol mogelijk uit te werken. Onder de winnaars van de 48 uur durende wedstrijd worden meerdere prijzen verdeeld, waaronder tickets voor Slush, een van de grootste FinTech-evenementen van Europa in Helsinki. 

Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking bij ABN AMRO, vertelt: “Hoe bankieren in de toekomst er precies uit zal zien, weet niemand. Zeker is dat we vanuit ABN AMRO continue kijken naar nieuwe manieren om waarde te kunnen toevoegen voor onze klanten. Ik nodig je van harte uit om in een mooi en divers gezelschap mee te denken en te bouwen aan de toekomst van bankieren!” 

Partners

Om de Beyond Banking Days tot een succes te maken heeft ABN AMRO meerdere partners om zich heen verzameld. Dit zijn onder meer GitHub, Transavia, Philips Hue, Exact, Microsoft, IBM en MessageBird.