Mirjam Verhoeven (CIO van de Volksbank) in Inspiring Fifty

18 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Mirjam Verhoeven, CIO van de Volksbank, behoort volgens stichting Inspiring Fifty tot de 50 meest inspirerende vrouwelijke ondernemers in het Nederlandse technologiedomein van 2017.

Janneke Niessen en Joelle Frijters hebben in 2013 de stichting Inspiring Fifty opgericht. De stichting brengt ieder jaar in meerdere Europese landen een lijst uit van de 50 meest inspirerende vrouwelijke ondernemers in het Nederlandse technologiedomein. “Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze wereld, binnen het bedrijfsleven maar ook daarbuiten. Technologie kan oplossingen bieden voor de grotere problemen waar we als samenleving voor staan”, stellen de oprichters, die naast de stichting ook aan het hoofd staan van Improve Digital, een bureau dat zich inzet voor het vergroten van de diversiteit binnen het techdomein door het beter zichtbaar maken van rolmodellen. 

Onlangs is de Nederlandse 2017-editie van Inspiring Fifty bekendgemaakt. “Deze 50 inspirerende rolmodellen zullen er voor zorgen dat meer meisjes en vrouwen een keuze voor tech zullen maken en zelf op een dag ook weer rolmodel zullen zijn”, aldus Frijters en Niessen. 

Mirjam Verhoeven - CIO van de Volksbank

Een van de Inspiring Fifty van 2017 is Mirjam Verhoeven. Verhoeven is sinds 2002 werkzaam voor SNS in verschillende managementfunctie op het gebied van IT, Marketing en Digitale Media. In 2015 is zij gepromoveerd tot CIO van SNS Bank N.V., dat in het najaar van 2016 zijn naam heeft veranderd in de Volksbank. Als Chief Information Officer van het bankbedrijf is zij verantwoordelijk voor de IT en veranderprocessen van de Volksbank en onderliggende merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Bijna alle veranderprocessen binnen de bank zijn digitaal van aard of hebben een zware digitale component doordat de innovatieprocessen van de bank worden gedreven door nieuwe technologieën. 

Voordat zij zich in 2002 aansloot bij SNS was Verhoeven werkzaam als consultant bij KPMG Consulting, met een focus op IT. Zij begon haar carrière bij Capgemini als ICT-consultant, nadat zij haar studies Information Management aan de Universiteit van Tilburg en Industrial Engineering aan de TU Eindhoven had afgerond.

Ook Annet Aris, die onder meer niet-uitvoerend bestuurslid is bij a.s.r. Nederland, staat in 2017 op de lijst van 50 meest inspirerende vrouwelijke ondernemers in technologie van Nederland.