Knab voegt vier spelers toe aan financieringsaanbod

27 maart 2017 Banken.nl 3 min. leestijd

Knab heeft samenwerkingsverbanden gesloten met vier financierings- en adviespartners ter verbreding van zijn financieringsaanbod voor ondernemers. De nieuwe partners zijn: European Credit Partners (ECP), Qredits en factoringspelers SVEA en Voldaan. 

Een relatief groot deel van de financieringsaanvragen van Knab wordt gedaan door ondernemers. Vaak hebben zij behoefte aan kortlopende of langlopende liquiditeit om te kunnen investeren in groei. Om in deze verschillende behoeftes te kunnen voorzien heeft Knab zijn financieringsaanbod voor ondernemers de afgelopen tijd verbreed met vier nieuwe partners.

Knab voor ondernemers

De nieuwe samenwerkingen zijn een aanvulling op Knab Crowdfunding, de financieringsoplossing die Knab aanbiedt in samenwerking met Collin Crowdfund, en op de samenwerking die het platform onlangs is aangegaan met crowdfunder Symbid. Hieronder een introductie van de vier nieuwe partners. 

ECP

European Credit Partners (ECP) is een fintech-aanbieder van asset based financieringsoplossingen. Het bedrijf richt zich op ondernemingen met groeipotentie en helpt hen om te zoeken naar praktische oplossingen op een naar eigen zeggen informele, non-conventionele manier.

Qredits

Knab is tevens een samenwerking aangegaan met Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker zonder winstoogmerk die is opgericht in 2009 door onder meer het ministerie van Economische Zaken. MKB-ondernemers kunnen bij Qredits terecht voor een krediet tot €250.000. 

SVEA

Svea Finans is een factoringpartij die B2B facturen van ondernemers overkoopt en tot 98% hiervan binnen 24 uur uitbetaald. Bij factoring krijgt de ondernemer als hij of zij een factuur verstuurt sneller het verschuldigde bedrag op zijn rekening. Dit geeft de ondernemer de kans om dit geld eerder weer te investeren, dan wanneer hij of zij moet wachten tot de factuur daadwerkelijk betaald is. De factoringpartij houdt een deel van het geld in als compensatie voor het vooruitbetalen en voor het kredietrisico dat de dienstverlener overneemt. Svea Finans neemt niet alleen het kredietrisico maar ook het debiteurenbeheer uit handen van ondernemers, zodat zij vrijer kunnen ondernemen. 

ECP - SVEA - Qreditz - Voldaan

Voldaan

Ook Voldaan verhoogt de liquiditeit van ondernemingen door middel van factoring. Bij Voldaan kan de ondernemer zelfs bepalen welke facturen worden verkocht en worden deze vaak dezelfde werkdag nog uitbetaald.

Remko Jansen van Knab Crowdfunding over de nieuwe samenwerkingen: “Samen met deze partners kunnen we nu een duurzame financieringsoplossing op maat zoeken die past bij een financieringsbehoefte. Crowdfunding past immers niet bij iedere situatie. Maar we willen ondernemers graag helpen bij het zoeken naar een oplossing in hun voordeel. Daarom hebben we deze samenwerkingen opgezocht.”