Crowdfundingplatformen van Knab en Symbid gaan samenwerking aan

01 maart 2017 Banken.nl 1 min. leestijd

De crowdfundingplatformen van Knab en Symbid gaan samenwerkem om meer ondernemers te helpen met de juiste vorm van financiering. Knab crowdfunding biedt financiering via een lening en Symbid richt zich op financiering door de uitgifte van aandelen. De samenwerking werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

Knab en Symbid hebben afgesproken om klanten naar elkaar door te verwijzen als de klant een aanvullende of andere financieringsvorm nodig heeft. Welke financieringsvorm of een combinatie van vormen de juiste is wordt in grote mate bepaald door de balans en de volwassenheidsfase van de onderneming.  Beide partijen geloven in het belang van samenwerking om ondernemers te allen tijde de juiste financieringsoplossing te kunnen bieden.

Volgens Remko Jansen van Knab Crowdfunding is het cruciaal dat een ondernemer op het juiste moment kiest voor de juiste financiering: “Om een bedrijf duurzaam financierbaar te maken voor de toekomst, moeten passende financieringsmiddelen worden ingezet. Bij bedrijven die zich in de ontwikkelfase bevinden, zal de nadruk eerder liggen op financiering via eigen vermogen.” Knab Crowdfunding richt zich enkel op crowdfunding via leningen en kiest ervoor om voor financiering van eigen vermogen samen te werken met een partner. “Symbid zien wij als de specialist op dit gebied”, aldus Jansen.

Remko Jansen en Robin Slakhorst

De samenwerking past in de ontwikkeling van Symbid, Nederlandse marktleider op het gebied van crowdfunding van eigen vermogen. Volgens Robin Slakhorst - CCO & Co-Founder van Symbid - komen deze ondernemers in veel gevallen bij Symbid terug voor vervolgfinanciering: “We zien dat een lening soms beter past bij een vervolgfinanciering. Door de samenwerking met Knab kunnen we onze klanten altijd de beste oplossing bieden in een financieringsmarkt die in beweging is.”