Van Lanschot lanceert Beleggingsadvies App

13 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een app voor vermogensbeheer heeft Van Lanschot vorige week een app gelanceerd voor haar beleggende klanten. Met de Beleggingsadvies App heeft de belegger altijd en direct toegang tot zijn of haar beleggingen, waarbij het rendement van de portefeuille real-time beschikbaar is. Op de wereldkaart ziet de klant waarin en waar ter wereld hij of zij belegt. Ook is het via de app mogelijk om eenvoudig en snel contact te leggen met je persoonlijke beleggingsadviseur.

De nieuwe app is specifiek gericht op beleggingsadvies-klanten. Dit zijn klanten die beleggen met Van Lanschot als sparringpartner, op basis van de inzichten en de research die beleggingsadviseurs ter beschikking stellen.

Van Lanschot - app voor beleggingsadvies

Richard Bruens, lid van de Executive Board en verantwoordelijk voor Private Banking: “Actief beleggende klanten willen, op basis van de adviezen van hun beleggingsadviseur bij Van Lanschot, snel kunnen schakelen. Met deze app hebben zij altijd, waar dan ook, direct toegang tot hun beleggingen. Deze vernieuwing past bij ons streven om de persoonlijke aandacht die men verwacht van een Private Bank te combineren met digitale ondersteuning van hoge kwaliteit.”

Vermogensbeheer App

In 2016 introduceerde Van Lanschot de Vermogensbeheer App. Met deze app wil de private bank niet alleen de mogelijkheden voor zijn huidige klanten verbreden, maar ook de jongere generatie beleggers aantrekken. De private bank ziet de app als een verrijking van zijn bestaande communicatiekanalen en als een stap voorwaarts in de vernieuwing van de klantbediening, waardoor de klant in staat wordt gesteld om dichter bij het beheer van het vermogen te staan. 

Doorontwikkeling

Na het downloaden van de app kunnen klanten hun portefeuille online koppelen aan de app. In de eerste plaats is de app geschikt voor iOS, later dit jaar zal de app ook beschikbaar zijn voor Android. Daarnaast worden ook nieuwe functionaliteiten ontwikkeld zoals een nieuwsoverzicht met daarin de actuele ontwikkelingen op de financiële markten, fondspagina’s en gerelateerd nieuws en een overzicht met aan- en verkoopaanbevelingen.