Alex Otto (CEO AM) van Delta Lloyd naar HB Capital

14 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alex Otto, managing director van Delta Lloyd Asset Management maakt per 1 juni de overstap naar HB Capital, het family office van de familie Blokker. Na 15 jaar bij Delta Lloyd gaat hij als algemeen directeur werken bij het investeringsbedrijf van de familie Blokker.

Asset managers en private bankers populair bij family offices

De investeringsmaatschappij is onder meer grootaandeelhouder van Nederlandse midcaps als Beter Bed en TKH Group, dezelfde soort ondernemingen waarin het succesvolle Delta Lloyd Deelnemingen Fonds ook participeert. In Nederland trekken family offices graag mensen uit asset management of private banking aan. Melfund van de familie Melchers wordt bijvoorbeeld geleid door voormalig ING-directeur private banking Albert Hartink. “Wij zien in de heer Otto met zijn grote kennis van de public en private investments, fund management en van de financiële markten een welkome versterking van de directie van HB Capital”, dat zegt een woordvoerder van HB Capital tegenover De Telegraaf.

Alex Otto - HB Capital

Terug naar het werk dat hij leuk vindt

Alex Otto werkt sinds 1999 bij Delta Lloyd, eerst als directeur aandelenbeleggingen, gaf als chief investment officer (CIO) leiding aan de beleggingsteams en sinds eind 2010 eveneens als algemeen directeur (CEO) van Delta Lloyd Asset Management. Volgens Otto is het aandelenbeleggen steeds lastiger geworden. Verzekeraars worden door de regelgeving Solvency II steeds meer ingekaderd. De risico’s worden het uitgangspunt. Daarnaast raakte Otto als directeur steeds verder weg van het werk dat hij leuk vindt – het beleggen zelf. Ook ervaart Otto dat de functies CEO en CIO steeds lastiger zijn te combineren. Dat schrijft Het Financieele Dagblad over de stap van Alex Otto. 

Delta Lloyd op beleggingskaart van Nederland gezet

Ook vermeldt Het Financieele Dagblad dat Otto zegt “het geweldig te vinden een nieuwe stap te zetten, waarvoor hij door family office HB werd benaderd. Ik heb er heel lang over nagedacht, maar mijn hart gaat er sneller van kloppen. Je komt weer dichter bij het echte werk’. Niek Hoek, topman van Delta Lloyd laat weten dat Alex Otto Delta Lloyd op de beleggingskaart van Nederland heeft gezet. Hoek stelt dat de lange termijnvisie op beleggen van Otto van grote waarde is geweest voor Delta Lloyd Groep. Alex Otto staat bekend als een belegger die zich graag met het management van bedrijven bemoeit. Onder leiding van Otto bouwde Delta Lloyd een groot aantal 5% belangen op in Nederlandse small- en midcaps.