Dukers & Baelemans behaalt FIRA Zilver door MVO

18 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans heeft in het kader van zijn MVO* beleid de zilveren status behaald in het Fira Rating System**. Het ratingsysteem toetst bedrijven binnen de financiële sector op hun bijdrage aan MVO- en duurzame activiteiten op het gebied van mens, maatschappije en milieu.

Eind vorig jaar bereikte Dukers & Baelemans, een financieel opleidingsinstituut uit Tilburg, al de Bronzen status in het Fira Rating System. Aangezien de organisatie wil laten zien hoe belangrijk MVO voor hen is, hebben ze hun inspanningen op dit gebied verhoogd en daardoor nu kort na de Bronzen- nu ook de Zilveren status behaald.

Fira Zilver voor Dukers Baelemans

MVO activiteiten

De opleider dankt die verworven status door hun MVO activiteiten ondermeer op het gebied van gezondheid (het bedrijf heeft een fietsplan en biedt bedrijfsfitness aan), recycling (van afval), gebruik van duurzame materialen (FSC gekeurd printpapier) en door bewust te kiezen voor duurzame leveranciers. Verder verdient Dukers & Baelemans de Zilveren status voor hun geavanceerde e-learning aanbod en het aanbieden van digitaal lesmateriaal via hun eigen app.

Toekomstperspectief

De zilveren status is niet het eindstation voor de financieel opleider. Dukers & Baelemans stelt dat zij zullen blijven zoeken naar mogelijkheden voor nog meer duurzame initiatieven. De organisatie zal daarvoor zijn externe stakeholders benaderen om erachter te komen waar verbeteringen mogelijk zijn.

Binnen de financiële sector behaalde eind vorig jaar ook Welten, partner voor financiële instellingen en professionals, FIRA niveau Zilver voor zijn duurzaamheidsprestaties.

* Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
** Met behulp van een digitaal register laten bedrijven hun MVO kennis en activiteiten zien, waardoor klanten en opdrachtgevers de duurzaamheidsprestaties meenemen in de keuze voor een leverancier.